dyb vejrtrækningEN

Blog

Hvordan man kan kontrollere temperament via dyb vejrtrækning

Margit Cathrine Moller

"Temperamenterne blusser op, mens tidsfrist for gældsbegrænsning nærmer sig." "Carmageddon: Temperamenterne blusser op, idet Freeway 405 lukkes af."
"Temperamenterne blusser op idet Goldeyes 'flagermus bliver køligere." "Temperamenterne blusser op ved Elizabeth Warren høring."

Temperamenter har det med altid at komme i overskrifterne. De forårsager også hovedpine og hjertesmerter. Ofte er ægteskaber afbrudt, folk bliver såret, job bliver ofret, og liv er i fare simpelthen, fordi folk ikke kan kontrollere deres temperament.

Temperament kaldes ofte det indre dyr i alle mennesker, som når det bliver vækket, kan forårsage kaos. Dette dyr kommer i en række vanskelige følelser - fra irritabilitet til vrede til raseri. Og der er mennesker, hvis indre dyr er forblevet utæmmet, og de mister kontrollen over disse følelser.

Men alle dyr kan tæmmes, på samme måde som alle temperamenter kan styres. Og den mest enkle, den mest almindelige, den billigste og den sikreste måde at styre temperament på er ved at gøre noget, der kommer til os naturligt - dyb vejrtrækning.

Bare prøv det. Træk vejret dybt. Bemærk hvordan din mave udvider og udtømmer mens du ånder ind og ånder ud. Du vil bemærke, at efter et par sekunder begynder roen at tage over. At trække vejret dybt er en teknik, som gamle mestere bruger til at forblive rolige, fokuserede og fri.

Men dyb vejrtrækning er teknik, der bør praktiseres hver dag. Derfor bruger nogle mennesker mindst 20 minutter af deres tid med meditation, så kroppen udvikler en naturlig evne til at trække vejret dybt.

Så bare forestil dig, hvor fredelig verden ville være, hvis alle, herunder præsidenter og hærgeneraler, ville tage tid til at trække vejret dybt. Hvis det skete, ville temperamenter ikke mere kunne gå nogen til hovedet