reiki healingEN

Reiki

Hvad er Reiki?

Ordet Reiki (udtalt Ray-Key) er japansk kanji for universel livs-kraft energi.

Reiki er en japansk holistisk, let berørings, energi-baseret behandlingsform. Ved at arbejde som en støtte mekanisme genetablerer Reiki en normal energi-strøm af ki (livs kraft energi) gennem hele systemet, som derved kan forstærke og accelere kroppens iboende healings evne. Gennem en serie af håndpositioner enten direkte på eller over kroppen, sendes energien via behandleren til klienten. Klientens krop modtager så den energi, der er behov for. Enkeltheden af en Reiki behandling skaber måske nogen skepsis. Dog, efter at have oplevet en Reiki behandling, kommer mange klienter tilbage for at få flere af disse afslappede healings-oplevelser.

Reiki er simpel og skaber målelige resultater. Det er kraft, lys og kærlighed. Reiki overskrider de menneskeskabte opdelinger af religion, økonomi, placering, køn og race.

Faktisk er Reiki blevet så almindelig accepteret og godkendt, at Reiki bliver praktiseret i nogle nordamerikanske sygehuse!

Hvad sker der under en Reiki session?

Klienten ligger fuldt påklædt på en briks. Behandlerens hænder forbliver i en stationær position, blidt på eller en lille smule over kroppen gennem forskellige positioner fra hovede til tæer. Nogle behandlere anvender ikke de anviste hånd positioner, foretrækker i stedet for at anvende en mere intuitiv indfaldsvinkel. Der er ingen berøring med hud. Reiki er ikke massage.

Mange klienter rapporterer at føle kold, pulserende varme eller en prikkende følelse igennem behandlingen, og de fleste går ind i en rolig, dybt afslappet tilstand. For nogle kan kronisk eller akut smerte blive formindsket eller helt forsvinde. Nogle allergier og andre skavanker forsvinder helt totalt. Det er forskelligt fra person til person.

Det er vigtigt at huske, at hvad der end går os på, så opstod vort problem ikke 'i løbet af en nat’ og at vi på samme måde ikke vil blive 'fuldstændig raske’ i løbet af en nat. Reiki er ikke mere magisk end enhver anden alternativ eller medicinsk behandlingsform. Healing kræver vedholdenhed og det tager tid.... et øjeblik ad gangen.

Hvad kan du forvente efter en session?

Umiddelbart efter en Reiki session bør du tillade dig selv tid til at komme helt tilbage i din bevidsthed igen. Du kan evt. føle dig så afslappet, at du føler dig "ved siden af dig selv" Jeg foreslår ofte til mine klienter, at de sidder og slapper af i 15 minutter og nyder et glas vand.

I løbet af et par dage efter en healing vil du evt. mærke, at du er afgiftet af 'affald', der var bygget op i dit system. Du vil måske bruce mere tid i badeværelset om morgenen efter din Reiki session. Jeg anbefaler, at du øger dit vand og/eller urtete indtag, således at giftstoffer lettere bliver skyllet ud. Du har måske brug for at hvile mere, så vær opmærksom på muligheden for, at du må hvile og bruge lidt ekstra "ned tid."

De fleste mennesker føler en umiddelbar forbedring i deres smerte-niveau. Energi og årvågenhed øges dagligt og en følelse af en forbedret trivsel kan ofte bemærkes.

Hvor mange sessioner har jeg brug for?

Til at begynde med anbefales tre til fire sessioner over 10-14 dage for at fjerne blokeringer i dit energisystem. Efter det anbefaler jeg en gang om ugen eller en gang hver anden uge, indtil problemet er løst. Du vil begynde at mærke nogen forbedring efter første session. Langvarige sundhedsproblemer bliver normalt ryddet op i løbet af 5-6 besøg.

Sygdom begynder normalt på energiområdet af kroppen, og hvis vi holder vores finere legemer sunde at bruge Reiki og holder vores fysiske kroppe sunde med god ernæring og motion, bør vi være i stand til at forblive aktive og hele.

Hvordan er Reiki en holistisk adgang til mit velbefindende?

Jeg vil stærkt anbefale, at du ikke afbryder nogen medicinsk behandling, som din læge har skønnet nødvendig, medmindre du først taler med din læge personligt. Reiki energi arbejder sammen med alle andre former for terapi. På den måde er Reiki et vidunderlig supplement til andre behandlinger. Vi kan alle arbejde sammen for at få dig til at føle dig sundere, gladere og hel igen. Dette er den holistiske tilgang
Reiki energi går til præcis det område, hvor det er nødvendigt, og en Reiki terapeut vil aldrig begynde at diagnosticere eller foreskrive - ej heller tillader etik eller lov dem at gøre det.

Hvornår er Reiki hensigtsmæssig?

Reiki kan hjælpe ved smertebehandling, genoprettelse efter en operation og medicinske bivirkninger. Det kan også nogle gange bringe trøst til de døende. Livskraft reagerer på tanker og følelser. Negative tanker og følelser forstyrrer vores naturlige energifelter, og Reiki hjælper på harmonisering af vores personlige energi og returnere det til sin sunde pulseren. Uanset hvad der er årsagen til et problem, så er Reiki passende at bruge, når ellers der er reaktion på harmoseringen af energi.

Følgende liste over fordelene ved Reiki er blevet samlet gennem forskning. Klienter behandlet med Reiki har rapporteret følelsen af:

• Mere kreativitet

• Mere balance

• Mere vitalitet

• Mere afslapning

• Øget bevidsthed

• Forbedret smertelindring (eller fravær af smerte)

• Forbedret mobilitet

• Forbedret evne til at sove

• Følelsesmæssig balance

Disse rapporterede forbedringer varede generelt mindst tre til ti dage, og til tider var det oprindelige problem permanent forsvundet.

Fortæl mig lidt om Usui Systemet af Healing?

Reiki er en japansk holistisk, let berørings, energi-baseret healingsmetode Teknikken arbejder som støtte til kroppen, Reiki genopretter en normal energi strøm af ki (livskraft energi) i hele systemet, hvilket igen kan forbedre og fremskynde kroppens medfødte helbredende evne.

Gennem en række håndpositioner, enten direkte på eller lige over kroppen, giver energien terapeuten mulighed for sende strømmen af energi gennem klientens krop. Klientens krop trækker derfra fra den mængde energi, der er påkrævet. Den enkle i en Reiki session kan rejse en vis skepsis; men – for at en Reiki behandling virker, er der ikke brug for dig til at tro på det,. Efter at have oplevet Reiki kommer mange klienter tilbage til opleve disse afslappende fornemmelser igen.

Reiki er enkel og giver målbare resultater. Det er kraft, lys og kærlighed. Reiki overskrider de menneskeskabte opdelinger af religion, økonomi, placering, køn og race.

Hvad er historien bag Usui Reiki?

Dr. Usui opdagede Reiki under en mystisk oplevelse på Mt. Kurama, et helligt bjerg nord for Kyoto, Japan. Gennem årene arbejdede han med den energi han havde opdaget, for til sidst at åbne en Reiki praksis uden for Tokyo i 1922 Han startede også en Reiki organisation for at videregive den arv fra Reiki, hvis praksis har udviklet sig gennem årene. I Japan er Reiki en fællesbetegnelse til at beskrive mange typer af healing og spirituelt arbejde. Men i Vesten bruges det til at beskrive det system i healing der er baseret på Dr Usui's metode.

Det har kun været i de sidste 10-15 år, at medlemmer af Reiki samfundet i Japan har åbnet deres hjerter for os i Vesten og overgivet til os ved faktiske oplysninger vedr. historien bag og afstamningen af Reiki. Forud for dette tidspunkt var de faktiske omstændigheder misforstået eller generelt set ikke kendt.

For yderligere information om Mikaomi Usui, grundlæggeren af Usui Reiki, besøg venligst THE LIFE OF MIKAO USUI

Hvad er de fem principper eller forskrifter om Reiki?

Reiki's fem principper tilbyder en simpel retningslinje for daglig adfærd med andre og een selv.
De er:

• Bare for i dag vil jeg ikke være vred

• Bare for i dag vil jeg ikke bekymre mig

• Bare for i dag vil jeg være taknemmelig

• Bare for i dag vil jeg arbejde hårdt med mig selv

• Bare for i dag vil jeg være god mod andre.

Ansvarsfraskrivelse: Resultat kan variere fra person til person