selvværdEN

Blog

Hvordan NLP hjælper med at forbedre vores Selvværd

Margit Cathrine Moller

Jeg læste en dag om et interview med Susanne Bier, den danske instruktør, hvis film "In a Better World" vandt Oscar for bedste udenlandske film i år. Mens filmkritikere sagde, at filmen handler om hævn, sagde Bier, at den handler om at lære. "Christian går fra at være et meget vredt barn til at være en, der har lært noget, og som måske i sidste ende bliver til et medfølende menneske, fordi han har mødt medfølelse."

Dette fik mig til at tænke på de mennesker, der ikke har dramatiske livsforandrende oplevelser, der kan ændre deres verdenssyn og deres følelse af selvværd. Så tænkte jeg, at NLP, eller Neuro-Lingvistisk Programmering, giver et godt alternativ.

Du kan visualisere de livsforandrende øjeblikke, indtil din hjerne tror, at de er ægte. Forstået på den måde at vores hjerne kan ikke skelne mellem noget rigtigt og noget, som vi levende forestiller os. Ved at visualisere og associere med en oplevelse accepterer vores hjerner det som ægte. Med NLP bliver du guidet til at lave de indre forestillinger, at gøre det mange gange, og at gøre det med stigende intensitet, indtil din hjerne tror, at oplevelsen er sand. Dit liv er dermed forandret for det bedre, og dermed øges dit selvværd.

Biers publikum over hele verden forlader biografen, mens de længes efter en bedre verden for deres børn. Det gør jeg også. Og derfor er jeg nødt til at coache folk til at blive det, som de ønsker at være, og det starter med et godt solidt selvværd.