vejrtrækning StressaflastningEN

Blog

Vejrtrækningteknikker til Stressaflastning

Margit Cathrine Moller

I øjeblikket er millioner af mennesker over hele verden opmærksom på noget så magtfuldt og alligevel så almindeligt, at det let kan ignoreres nemlig vores åndedræt. Jeg taler ikke kun om zenboeddhister i Thailand, eller yogamesterne i Indien eller de benediktinske munke i Rom eller deltagere i et værksted i Light Institute i New Mexico. Hver dag har almindelige mennesker - fagfolk, forretningsmænd, karriere, husmødre, studerende - opdaget noget, der er bogstaveligt talt lige i vores ansigter: Korrekt vejrtrækning har magt til at helbrede vores kroppe og omdanne vores sind.

Bare prøv denne enkle øvelse derhjemme. Gør ikke andet end bemærk din ånde. Vær opmærksom på hvordan du trækker vejret ind og udånder. Du vil bemærke, at når du er opmærksom på din vejrtrækning, bliver dit åndedræt dybere og mere afslappet og hjælper din krop med at finde sit eget center. Og når din krop er dyb i afslapning, vil dit stress forsvinde.

Men du vil også bemærke, at det ikke er så simpelt. Åndedrætsarbejde er en teknik, der kan mestres gennem år af regelmæssig praksis som enhver anden disciplin. Det kan måske være ironisk, at en af de første ting, jeg gør med mine klienter, er at hjælpe dem med at ånde ordentligt, hvilket de allerede burde være gode i betragtning af at de har været vejret siden fødslen.

Ofte ignorerer vi dog vores åndedræt. Vi glemmer, hvor værdifuld det er. Når vi trækker vejret, udveksler vi livet med hele universet. Hvor fantastisk er det?

Verden har genopdaget den visdom gennem alle tider. Gamle praksis som den tibetanske tantriske tummo og den buddhistiske anapanasati bliver studeret og giver liv i forskellige centre over hele verden.

Men for mig vil disse teknikker helt sikkert hjælpe dig med din stressaflastning. De begynder med en ting: Forpligtelsen til at fokusere på din vejrtrækning. Start med at gøre det nu.