blog

Lyttende til Jorden
by Margit Cathrine Møller


Vores planet har sendt stærke budskaber på det seneste. Jordskælv, tsunami, oversvømmelse, orkaner og snestorm er blandt de mange ting, som Jorden har bragt til vores kollektive indbakke. Jeg føler, at jo mere vi ignorerer disse budskaber, jo højere bliver de. Merculieff, en miljøaktivist fra Aleut-samfundet i den nordvestlige amerikanske delstat Alaska, sagde engang om, at vildmarken er et vestligt koncept. Hans samfund, Aleuts, har levet på øerne i Beringhavet i mere end 10.000 år og har tilpasset sig det ekstreme klima.

"Tilpasning er absolut nødvendigt, men ikke tilpasning, som det forstås i det videnskabelige samfund. Dette er tilpasning, der kommer via at hente information og kommunikere med miljøet, så miljøet vil fortælle os, hvad der sker."

En af de ægte tegn på en meget selvbevidst person, den slags, som jeg vil have mine klienter til at blive, er evnen til at lytte til virkelighederne omkring ham eller hende og bruge alle indvendige ressourcer til at tilpasse sig disse realiteter, som konstant ændrer sig . Lytning kræver mere end at høre. Det handler om at være opmærksom, finde mening og reagere på disse meddelelser. Faktisk er den egentlige betydning af ordet lydighed, som kommer fra den latinske sætning, der betyder "at høre", det hebraiske ord, Shama, der betyder at høre med intelligens.

Vi behøver ikke et andet jordskælv at chok er i hørelse.
Vi lytter nu.
Vi reagerer.
Vi tilpasser os.

Åbn dit sind, åbn dit helbred. Begynd at læse i dag

Placeholder Picture

"Naturen gav mænd to ender – en at sidde på og en at tænke med. Lige siden da har menneskets succes eller fiasko været afhængig af den, han brugte mest"

George R. Kirkpatrick


UDFORSK, BERIG, UDVID: TAG PÅ EN REJSE GENNEM ORD

Placeholder Picture


Enhver kan bære sin byrde, hvor hård den end er, indtil natten falder på. Enhver kan udføre sit arbejde, uanset hvor hårdt det end er, for en dag. Enhver kan leve sødt, tålmodigt, kærligt, rent, indtil solen går ned. Og det er alt, hvad livet egentlig betyder.
Robert Louis Stevenson


Lav aldrig dit hjem et sted. Skab et hjem til dig selv inde i dit eget hoved. Du finder det, du skal bruge for at give det - hukommelse, venner, du kan stole på, kærlighed til at lære og andre sådanne ting. På den måde følger den med dig, uanset hvor du rejser.
Tad Williams

Åbn dit sind, åbn dit helbred. Begynd at læse i dag

VIL DU VIDE MERE?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv informeret om de seneste oplysninger...

ContainerDiv