hypnose bedre selvopfattelseEN

Blog

At overvinde en dårlig selvopfattelse

Margit Cathrine Moller

Der er et ord, der plager mig en del: etiketter. Disse er et følelsesmæssigt belastede ord eller sætninger, som på et eller andet tidspunkt blev tildelt os af de mest vigtige mennesker i vores liv, og de sidder fast som lim til vores identitet. Disse etiketter, som når de kombineres, udgør hvad vi kalder en dårligt selvopfattelse. Med andre ord tager vi etiketterne til os og tror virkelig på dem. Vi tror, de er sande.

Bare lyt til disse ord: fed, grim, fjols, taber, fiasko og bøsse Bare ved at lytte til dem, eller endda bare læse dem, kommer der nogle følelser til overfladen, korrekt? Selvom disse ikke er rettet mod os! Hvor meget mere for mennesker, hvem disse etiketter er vedhæftet?

Disse etiketter resulterer i en dårlig selvopfattelse, hvilket igen resulterer i et lavt selvværd, hvilket igen fører til lav ydeevne i livet. Derfor er det første skridt til at øge vores præstation at overvinde dette dårlige billede.

Der er flere værktøjer og processer, der er involveret i at overvinde en dårlig selvopfattelse, men alle peger på de samme trin: Give det et navn, stå ved navnet, gøre det af med det og erstat det.

Giv det et navn - hvad er disse etiketter, der kreerer din dårlige selvopfattelse. I det øjeblik du kan give det et navn dem, bliver det lettere at komme af med det. Uanset hvad du kan kalde det, så tilhører det dig, og du har magt over det. Det er grunden til, at når du navngiver en hund, så tilhører hunden dig.

Gør krav på - anerkend disse etiketter. Indrøm at du tillader dem at påvirke dig. Dette er ikke etiketter, der tilskrevet af andre, mere du har anerkendt dem, og derfor definerer de dig.

Ødelæg dem - tag magten fra disse etiketter. Disseker dem. Afslør sandheden. For eksempel, hvis du er rigtig overvægtig, ødelæg den etiket ved at sige, at det ikke er en permanent tilstand, og du er ikke hjælpeløs vedr. det. Du kan gøre noget ved det. Hvis det er en løgn, erklær den som sådan. Du er ikke en taber. Det ved du, fordi du kan nævne oplevelser, hvor du kom ud som vinderen

Erstat dem - kom med bedre etiketter om dig selv. Vælg positive, livgivende ord, som vil bære ved til dit ønske om forandring. Vellykket. Motiveret. Tiltrækkende. Ord som disse bringer følelser af betydning.

Som jeg sagde, er der flere måder at overvinde en dårlig selvopfattelse på, men de begynder med en ting: giv dem et navn!