eft traumeEN

Blog

Traume og eft

Margit Cathrine Moller

Som en healer og coach er jeg ikke bange for kontroverser. Jeg bifalder de skeptikere, der har spurgt mig om gyldigheden af Emotional Freedom Technique (EFT). Folk har tvivlet på EFT's troværdighed som healingsværktøj, og nogle så det som et fupnummer. Jeg glæder mig over dem, der spørger, fordi det har givet mig en chance for at forklare og hjælpe dem med at blive oplyst.

EFT virker bedst med traumerapi - selvom det også virker med andre smerter og sygdomme, især dem med følelsesmæssigt indhold.

Men traumer er en følelsesmæssig sygdom, der har fysiske manifestationer. Folk vil ryste, når de ser nogen, der misbrugte dem. Der er en fysisk reaktion - som mavesmerter, vejrtrækningsbesvær, overdreven svedtendens eller migræne - når årsagen for traumet bliver genkaldt.

Traume kan være forårsaget af fysiske skader; og sådan et fysisk traume tager tid at heale. Men der er andre traumer, der er sværere at heale, såsom smerten ved at miste en elsket, mishandlet som barn, blevet misbrugt eller voldtaget, blevet offer for mobning, overlevet en katastrofe, der dræbte mange mennesker osv.

Det er uforglemmelige oplevelser, men hvad healing betyder er, at du er fri for de ødelæggende eftervirkninger af din tragedie, så du kan vende tilbage til dit fulde sundhed. Healing betyder, at disse følelser ikke dikterer din nuværende virkelighed.

Dette er EFT's gave. Min erfaring er, at det er en effektiv healing for traumer. Det er sikkert og smertefrit og giver hurtigt resultater.

Jeg har læst nogle mennesker, der siger, at EFT er fup, fordi teknikken ikke er blevet eksperimenteret og bevist af forskere. Jeg er ikke en videnskabsmand, men dog kan jeg sige:

a. Bare fordi videnskaben ikke kan bevise det, betyder det ikke, at det ikke virker. Videnskaben har ikke opdaget den virkelige årsag til, at folk elsker, men det betyder ikke, at kærlighed ikke er sandt.

b. Hvis videnskaben ikke har bevist EFT's validitet som healingsværktøj, er det svagheden i videnskaben, fordi den ikke har opfundet værktøjerne til at identificere og måle energifelter bortset fra de fysiske.

c. EFT måske stadig ny, men dets grundlag - Akupunkturens principper er blevet praktiseret og fundet effektive i tusindvis af år.

Så den bedste måde at teste, om det er sandt. er at prøve det. Det gør ikke ondt.