hypnoseterapiEN

Blog

Traume og Hypnoterapi

Margit Cathrine Moller

"Hypnotiske teknikker til behandling af posttraumatiske tilstande blev ofte brugt af de kliniske pionerer i slutningen af 1800-tallet og af militære terapeuter, der behandlede soldater under det 20. århundredes storbrande. For nylig er hypnose også blevet brugt med overlevende af seksuelle overgreb, ulykker og andre traumer, og med forskellige grupper, herunder børn og etniske minoriteter. Ikke desto mindre har der været næsten ingen systematiske undersøgelser af hypnosens effektivitet for posttraumatiske lidelser.

Denne tilstand er særligt skuffende i betragtning af at: hypnose kan nemt integreres i terapier, der almindeligvis anvendes med traumatiserede klienter; En række PTSD individer har vist høj hypnotiserbarhed i forskellige undersøgelser; Hypnose kan bruges til symptomer forbundet med PTSD; Og hypnose kan hjælpe med at modulere og integrere minder om trauma. Hypnotiske teknikker kan faktisk være effektive til posttraumatiske tilstande, men systematiske gruppe- eller enkeltstående studier skal udføres, før de når til den konklusion. "Dette er et abstrakt af en medicinsk undersøgelse udført af Cardeña E. fra Psykiatrisk Institut, USUHS, Bethesda og udgivet online på http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10769985.

Som hypnoterapeut i flere år er det mine tanker om dette spørgsmål:

a. Jeg er helt enig i, at healing af tidligere traumer kan opnås gennem hypnose. Der er noget, som hypnose giver, at andre behandlinger ikke kan: en direkte adgang til hukommelsen, der forårsager traumer.

b. I en hypnotisk trance leder jeg mine klienter til at revidere hukommelsen på en sikker og ikke-truende måde.

c. Vi går ikke bare tilbage til traumatiske begivenheder, men vi ser det med et andet perspektiv og forsynet med bedre løsning.

"Hvis du gør det rigtigt, efter en hypnotisk gennemgang af en tidligere traumatisk begivenhed, vil du stadig huske begivenheden, det vil bare ikke virke som følelsesmæssigt ladet for dig."