reiki healingEN

Blog

Sult i Verden og din Sundhed og Velvære

Margit Cathrine Moller

Her er nummeret, der bør alarmere alle: 925 millioner. Det er antallet af mennesker, der anses som værende fejlernærede og/eller underernærede. I betragtning af, at der er 7 mia. mennesker i verden, betyder dette tal omtrent, at 1 ud af 7 er sulten.

Men det overraskende er, at af de 925, tilhører 19 millioner de førsteverdenslande som USA og Canada. Fødevarepriserne er eksploderet til det punkt, at folk ikke har råd til nærende mad og nøjes med billigere, mindre nærende fødevarer.

.
I sidste øjeblik er sult hurtigt ved at blive et miljøproblem, da klimaforandringer i stigende grad ses som den nuværende og fremtidige årsag til sult og fattigdom. Oversvømmelser, jordskælv, tsunami, varmebølger, tornadoer og en lang række andre miljøkatastrofer påvirker fødevareproduktionen over hele verden - hvilket resulterer i en af de mest alarmerende forestående kriser: fødevaremangel.

Fordi jeg tror fuldt og fast på personlig styrke og selvstændiggørelse, påstår jeg, at sult også er et personligt problem. Bortset fra det faktum, at alt hvad vi gør nu - hvordan vi rejser, hvad vi gør hjemme, hvad slags arbejde vi gør - vil i sidste ende påvirke miljøet, og verdens sult vil påvirke vores sundhed og velvære.

Vi er, hvad vi spiser. Det, vi har på vores tallerken, vil påvirke vores Sult er et fattigdomsspørgsmål, og det er også et politisk problem, da nogle regeringer foretrækker at bruge deres jord til andre formål end fødevareproduktionfysiske sundhed, mental stabilitet og vores følelsesmæssige velvære. Kvaliteten af vores mad har direkte effekt på vores følelse af fuldbyrdelse, vores humør (sultne og underernærede mennesker har en tendens til at være irritabele og tilbøjelige til at være vrede) samt vores niveau af energi.

En bevidst beslutning som for eksempel at skære ned på rødt kød og spise mere lokalt dyrkede grøntsager (økologisk hjemmedyrket helst) er gavnligt for dit helbred, for økonomien og for miljøet.

En forpligtelse til at spise rå mad så meget som muligt hjælper med at reducere brændstofforbruget og bevare mange af næringsstoffer i vores grøntsager og frugter. Det hjælper også med dit budget.

Der er så mange ting, vi kan gøre for at sikre, at vi på vores egen måde behandler spørgsmålet om verdens sult og samtidig sørger for vores sundhed og velvære. Hvad med dig? Hvad laver du for at bremse verdens sult?