hypnose komme over sorgEN

Blog

Sorg Rådgivning hjælper dig med at komme videre

Margit Cathrine Moller

Mens vi beder om sikkerhed for den danske familie - Jan Quist Johansen, hans kone og to børn - som blev beslaglagt af somaliske pirater for to uger siden, går vores hjerter til amerikanernes familier, som tidligere blev dræbt af andre somaliske pirater. Familien til et af ofrene, Phyllis Macay, var "frygtelig forvirret og ødelagt" ifølge sin niece i et interview. "Verden er et tomt sted uden min tante her," sagde Nina Crossland, Macays nicht.

Nina fangede meget godt følelsen af dem, der er i sorg på grund af tab af en elsket: nemlig følelsen af forvirring og ødelæggelse. Desværre er de fleste mennesker ikke rustede til at beskæftige sig med sorg. Når det ikke håndteres på en sund måde, kan sorg føre til dybere depression, appetitløshed, søvnmangel og selvmord.

Det er her, hvor sorg rådgivning hjælper. Det er en form for rådgivning, der har til formål at hjælpe personer med at sørge for og behandle tab på en sund måde og hjælper dem med at fortsætte med deres liv.

I min egen praksis finder jeg, at sørgende mennesker bærer flere følelser på samme tid: tristhed, angst, vrede, ensomhed, forvirring, følelsesløshed og endda skyld. Jeg kan kun gætte, at det er de følelser, som Nina Crosslands familie beskæftiger sig med lige nu. Sorg terapi hjælper dem med at identificere og udtrykke disse følelser, acceptere virkeligheden, tilpasse sig livet efter tabet og klare de ændringer, som døden bringer til deres liv.

I den gamle tid var en hel landsby slået sammen med en familie i sorg, hvilket gjorde byrden lettere. Nu kan en effektiv rådgiver overtage opgaven med at være en hjælpsom ledsager i denne forfærdelige rejse for at miste en elsket.