journal skrivningEN

Blog

Skriv journal som et instrument for healing

Margit Cathrine Moller

Gary Craig, som udviklede EFT, sagde engang, at alle er en healer. Selv patienter og klienter, når de deltager i deres healingsproces, bliver healere. Alle har en livskraft, som er helbredende kraft i sig selv, og alle er væld af visdom. Men hvordan kan vi få adgang til disse indre talenter og gaver?

Jeg leder konstant efter værktøjer og instrumenter, der kan hjælpe i healingsprocessen. En af disse er en ældgammel tradition kaldet at skrive journal, hvilket er en simpel proces med at skrive noter om dine oplevelser, indsigt, drømme, følelser og endda dine spørgsmål.

Ville det for eksempel ikke være godt, hvis du kan se et mønster af dine følelser og tanker? Eller hvis du har en måde at vide på, hvor mange gange en bestemt drøm gentager sig i din søvn? Tror du ikke, det vil være nyttigt, hvis du har en oversigt over den præcise tid, hvor din tristhed begyndte? Det er gavnen ved at have en dagbog.

Ved at skrive en journal udnytter du med andre ord din styrke til at grave ned i dybere lag af dit underbevidste sind, mens det giver en kreativ måde at frigive dine spændinger på - ved at skrive, tegne eller bare doodle i din dagbog.

At skrive journal er et redskab til kreativitet, fantasi, glæde og andre elementer i ånden. Og du vil indse, at når du graver ned i dit ubevidste, vil du finde dine talenter og gaver indeni.

Som de siger, de, der skriver journaler ved, at kildevældet af personlig visdom er ligeså tæt på som den nærmeste pen.