børnemisbrugEN

Blog

Sexmisbrug og EFT

Margit Cathrine Moller

En masse ting i nyhederne har generet mig på det seneste - katastrofer, politiske uroligheder, miljøforstyrrelser; Men hvad generede mig mest, er den serie af nyhedsartikler, der er relateret til sexmisbrug. Alle de andre "dårlige nyheder" i disse dage er virkelig på grund af vores voldelige adfærd - klimaændringer, urolighederne i Mellemøsten og nyheden om voldelige mænd i magten.

Et af mærkerne for en bemyndiget person - mand eller kvinde - er hans eller hendes evne til at genkende en voldelig adfærd og stoppe det. Men en sådan form for empowerment kan tage længere tid for dem, der er blevet misbrugt seksuelt.

Traumerne fra en misbrugsoplevelse er ikke kun i tankerne - hukommelsen er lagret i kroppen. Derfor er disse frygt, de skælvende, de paranoia, disse angst er ikke kun mentale bagage, de er ægte, fysiske oplevelser.

Som jeg nævnte i tidligere blogs, forstås et traume som enhver oplevelse af smerte, som ligger uden for personens evne til at bære. For at overleve fra et traume - kroppen "gemmer" hukommelsen og sindet udvikler en coping mekanisme. Mens almindelig rådgivning hjælper med at forstå misbrugserfaringen og reframe sindet, fortsætter kroppen med at gemme hukommelsen i form af en fanget negativ energi.

Derfor er EFT - følelsesmæssig frihedsteknik - et vigtigt element i helbredelsen af ofre for sexmisbrug. EFT, ved at trykke på disse dele af kroppen - frigør de negative energier og frigør personen fra båndene i en smertefuld fortid.