respekt for kroppenEN

Blog

Respekt for din Egen Krop

Margit Cathrine Moller

Lad os begynde med noget, der er indlysende. Når folk ryger offentligt, er det for mig at se et tegn på respektløshed. Rygeren respekterer ikke sin egen krop og respekterer heller ikke kroppen af andre mennesker omkring ham.

Sundhed begynder med respekt for den menneskelige krop. Et af de ægte tegn i en moden og stærk person er hans engagement i at respektere sig selv og respektere andre. Og den holdning rækker sig først og fremmest ud til menneskekroppen.

Der er fysiske, sociale og åndelige grunde, der understøtter denne respekt for kroppen.

Fysisk respekterer vi vores krop, fordi det er den eneste, vi har. Det er den sande test af selvrespekt, når du undgår alt, der vil skade kroppen - stofmisbrug, alkohol, hensynsløs kørsel og rygning er de indlysende. Men de små ting tæller - antallet af timer, du tillader din krop at sove og hvile, kvaliteten og mængden af den mad, du spiser, og selv den omgangskreds du holder.

Socialt respekterer vi vores krop, fordi andre mennesker bryder sig om os, og de vil blive såret, hvis der sker noget dårligt for os. Vores familie og deres kære vil sandsynligvis blive ødelagt,e hvis vi dør unge, så vi vil passe på og respektere vores krop ud af vores respekt for os selv og andre.

Spirituelt respekterer vi vores krop, fordi vi respekterer livet. Vi betragter livet som gave fra en stor kilde, som nogle af os kalder Gud eller Allah eller Jehova. Det betyder ikke noget, uanset hvad du kalder det. I den kristne tradition er vi Ordet lavet til kød - og vores respekt for det, der er større end os, manifesteres af vores respekt for vores krop.