EN

Blog

Rådgivning til Forebyggelse af Selvmord

Margit Cathrine Moller

"Jeg vil have, at alle skal vide, at der er håb. Vi kan ikke holde op med at håbe, eller er det for omsonst for os. Men jeg vil gerne have regeringerne at vide, vi skal gøre noget ... regeringer- kom og tale med os i lokalbefolkningen, og vi vil arbejde sammen og finde ud af det sammen, fordi vi ikke længere kan gøre det alene. Så vi har brug for jeres hjælp. "

Denne erklæring ovenfor er lavet af Jennifer Watkins, formand for National Inuit Youth Council, i anledning af dagens fejring af World Suicide Prevention Day. Health Canada rapporterede, at den nationale selvmordssats for Inuitter er 135 pr. 100.000 mennesker, sammenlignet med 12 pr. 100.000 for Canada samlet set. Selv om det selvfølgelig er alarmerende, at mange unge inuitter har den højeste selvmordsrate i landet, skal vi også overveje, at mange mennesker i dag over hele verden betragter selvmord som en gyldig mulighed - håbet har simpelthen forladt dem.

De fleste af dem i coachingbranchen er enige om, at den fælles forbindelse mellem mennesker, der begår selvmord, er troen på, at selvmord er den eneste løsning på de stærke følelser af desperation og depression. Selvmord ses som den eneste mulighed til rådighed. Men den virkelige tragedie af selvmord er, at disse intense negative følelser forhindrer folk i at se, at der faktisk findes andre løsninger.

I Canada er der omkring 3.500 selvmord hvert år, hvilket ligger lige under dødsfald på grund af kræft i tyktarmen og brystet. Selvmord er den syvende mest almindelige dødsårsag blandt canadiske mænd og tiende højeste blandt begge køn kombineret. I dag er selvmordsforebyggelse i Canada et stort program, der indeholder flere måder at gribe ind på såsom reduktion af dødelige midler; risikovurdering; respekt for selvværd; strategi forgruppe psykoterapi; grundlæggende personlige rettigheder; selv-beroligende; Interpersonelle grænser; distraherings taktik; problemløsnings strategier; Og støttegrupper.

Så, hvor kommer rådgivning ind? Det er både en forebyggende foranstaltning og en indsats efter indgriben.

Som forebyggende foranstaltning bringer rådgivning en person tilstrækkelig årsag til at håbe, før selvmord ses som den eneste mulighed. Rådgivning omhandler adskillige forebyggende overvejelser såsom beroligende, problemløsende teknikker, støttegrupper, selvværd opbygning; Og endda risikovurdering. Ofte er det sådan, at en klient, der kommer til rådgivning, udelukkende tænker på, at han eller hun ikke kunne finde en løsning på hans eller hendes problem; Men personen er stadig håber dybt inde, at en løsning eksisterer. Derfor er håb et vigtigt element her. Uden håb ser en person rådgivning som ubrugelig og irrelevant.

Rådgivning gives til de mennesker, der forsøgte at begå selvmord, men overlevede. Nogle mennesker falder ind i kategorien af para-selvmord - da forsøget simpelthen var designet til at fange opmærksomhed, men ikke at dræbe sig selv. Hvad rådgivning giver er en mulighed for at vurdere, hvad der skete og identificere bidragende faktorer. Rådgivere hjælper også klienten med at opleve en fornyet følelse af håb og en klarere forståelse for hans eller hendes problemer.

Hvorom alting er, ses rådgivning som en af de mest effektive indgreb for at reducere selvmord.