coachingEN

Blog

Rådgivning i dag betyder at finde Mening og Retning i Livet

Margit Cathrine Moller

Mens jeg i går så på nyhederne om protester i Libyen, Tunesien og Bahrain, havde jeg respekt og beundring for folk, der satte deres liv på spil i deres søgen efter frihed.

Og så indså jeg, at vi, der er i de første verdens demokratiske lande, deler den samme søgen. Mens disse arabiske nationer kræver frihed fra diktaturer, er det vores opgave at blive fri for alle ting, der forhindrer os i at udvikle os til, hvem vi ønsker at være. Disse indvendige "diktatorer" kan omfatte tidligere traumer, afhængighed, begrænsende vaner og uproduktive relationer.

Derfor spiller rådgivning i dag en central rolle i søgen efter frihed. Det har udviklet sig fra en problemløsningsteknik til forhold, der hjælper os med at finde mening og retning i livet.

Jeg kan godt lide den nye definition af rådgivning, der blev godkendt af den amerikanske rådgivningsforening i oktober sidste år.

"Rådgivning er et professionelt forhold, der giver forskellige individer, familier og grupper mulighed for at opnå mental sundhed, wellness, uddannelse og karrieremål."

Indre styrke er nøgleordet. Dette er hvad jeg gør med mine egne klienter. Jeg hjælper ikke kun med at løse bestemte problemer; Jeg vejleder dem for at opdage styrken i dem selv, så de bevæger sig frem mod hvad der gør dem glade og fuldendte. Som jeg altid siger: Intet gør mig gladere end at opleve en person udvikle sig til, hvad den person ønsker at være og blive.

Så ja, der sker en revolution i Mellemøsten, men der sker en anden revolution her. Det er hjertets revolution, og vi er alle opfordret til at deltage.