depressionEN

Blog

Påvirkning af Mental Depression på Kroppen

Margit Cathrine Moller

"Jeg er så deprimeret." Dette er den sædvanlige linje fra mennesker, der går igennem vanskelige tider. Men de fleste af dem føler sig ´bare` deprimerede; De har ikke rigtig den psykiske lidelse kaldet depression - en af de mest almindelige psykiske sygdomme i verden i dag.

Vores daglige udfordringer kan skabe stress og pres, som ikke er under vores kontrol. Hvis vi ikke er forsigtige og bevidste, bygger disse bekymringer op til depression. Og hvis depression ikke kan behandles korrekt, vil det resultere i meget større problemer - fysiske symptomer.

Deprimerede mennesker kunne have fysiske smerter uden tilsyneladende årsag. De lider også af kronisk træthed, og de har større risici for somatiske sygdomme. Depression varierer fra person til person. Deprimerede mænd vil sandsynligvis klage over træthed, irritabilitet, søvnproblemer og tab af interesse for arbejde og hobbyer. Kvinder har højere depressionsniveauer sammenlignet med mænd dels på grund af hormonelle faktorer. Kvinder oplever synlig følelse af skyld, sover for meget, overspisning og vægtstigning. De almindelige symptomer på depression i teenagere er irritabilitet og uforklarlige smerter, men disse er meget behandles med korrekt vejledning og rådgivning. Ældre voksne lider af depression på grund af de udfordringer, de oplever som sorg, dødsfald, tab af uafhængighed og sundhedsproblemer.

Ifølge National Institute of Mental Health (NIMH) kan forlænget stress og depression resultere i stress hyperglykæmi - dette øger graden af neuropati, nyresygdom, hypertension og dårlig sårheling. Depression svækker også vores immunsystem, især de naturlige dræber-T-celler, der hjælper med at beskytte kroppen mod kræftfremkaldende stoffer. American College of Cardiology (2005) rapporterede, at frigivelsen af stresshormoner forårsager vasokonstriktion og øgede hjertefrekvenser, hvilket fører til hjerte-kar-komplikationer som højt blodtryk, aterosklerose, hjerteanfald og slagtilfælde.

I modsætning til medicinske sygdomme, der har specifik kur, er behandling af depression mere kompliceret. Da det varierer fra person til person, er der ikke nogen passende behandling, der kan anvendes i alle tilfælde. Det er vigtigt at forstå, hvad der virkelig betyder, at din depression skal kunne addresseres korrekt.