karriere lykkeEN

Blog

Livet er som en kop Kaffe

Margit Cathrine Moller

En gruppe af gamle elever, højt etableret i deres karriere, kom sammen for at besøge deres gamle universitetsprofessor. Samtalen førte hurtigt til klager over stress i arbejde og liv.

Da professoren tilbød sine gæster kaffe, gik han ud i køkkenet og vendte tilbage med en stor kande kaffe og et udvalg af kopper - porcelæn, plastik, glas, krystal, nogle almindeligt udseende, nogle dyre, nogle udsøgte - og han bad dem at hjælpe sig selv at skænke kaffe.

Da alle eleverne havde en kop kaffe i hånden, sagde professoren: "Som du måske har bemærket, er alle de smukkeste, dyre kopper taget, og alle de dårlige og billige kopper er efterladt. Mens det er normalt, at du kun vil have det bedste for dig selv, er det kilden til dine problemer og stress.

Tro mig - koppen i sig selv tilføjer ikke kvalitet til kaffen. I de fleste tilfælde er koppen bare dyrere og i nogle tilfælde skjuler den, hvad vi drikker. Hvad I alle i virkeligheden ønskede var kaffe, ikke koppen, men I gik bevidst efter de bedste kopper ...Og så begyndte I at kigge efter hinandens kopper.

Overvej nu dette: Livet er kaffen; Job, penge og position i samfundet er kopperne. De er kun redskaber til at holde og indeholde livet, og den type kop vi har, definerer ikke eller ændrer livskvaliteten af det liv, vi lever.

Nogle gange, ved at koncentrere kun på koppen, undlader vi at nyde kaffen. Nyd kaffen, ikke kopperne! De lykkeligste mennesker har ikke det bedste af alt. De gør bare det bedste af alt. Lev enkelt. Elsk generøst. Drag dyb omsorg for andre. Tal venligt til andre.