hypnose seksuel forvirringEN

Blog

Hypnose og Seksuel Forvirring

Margit Cathrine Moller

Lad mig sige det lige ud. Seksuel forvirring, i hvert fald i forbindelse med denne blog, henviser ikke til personer, der har valgt at leve en homoseksuel livsstil. Det refererer til en mental tilstand hos nogle mennesker, der tænker på sig selv som værende af det modsatte køn, dvs. mand, der tænker på sig selv som kvinde og omvendt. Gay mænd er helt klar over, at de er mænd, de kan have illusioner om at være kvindelige, men de tænker ikke på sig selv som kvinder. De er mænd, der vælger en livsstil.

Seksuel forvirring er opført i Verdenssundhedsorganisationens internationale statistiske klassifikation af sygdomme og beslægtede sundhedsproblemer (ISCD). Det er mere kendt som kønsidentitetsforstyrrelse (GID) for at beskrive personer, der oplever betydelig kønsdysforia (utilfredshed med det biologiske køn de blev født med). Det er en psykiatrisk klassifikation og beskriver attributterne relateret til transgenderisme.

I min egen praksis opfører og præsenterer mænd og kvinder med GID sig som medlemmer af det modsatte køn. Forstyrrelsen kan påvirke selvbegrebet, valg af seksuelle partnere, valg af karriere og offentlig adfærd. De negative følelser involveret er ofte indre utilfredshed, smerte, vrede og skam. Nogle gange kan historier om forældres misfornøjelser, skole mobning og offentlig ydmygelse skade selvværd og føje til den seksuelle forvirring.

Det er her hypnose spiller en vigtig rolle. Disse forvirringer og tidligere erfaringer undertrykkes ofte, hvilket fører til manglende selvbevidsthed. Hypnose giver en sikker og effektiv proces for klienterne til at genvinde dem selv, så deres nuværende evne til at tage en beslutning er velinformeret. Hypnose frigiver også de negative følelser, så klienten oplever klarhed og kan dermed træffe en personlig beslutning baseret på hans eller hendes værdier og mål i livet.

Hvad med dig? Har du nogensinde oplevet seksuel forvirring på et eller andet tidspunkt i dit liv? Hvordan har du overvindet det? Kender du nogen, der har en øjensynlig sag vedr. seksuel forvirring? Hvad er der gjort for at hjælpe dem?