blog

Hypnose og Seksuel Forvirring
by Margit Cathrine Møller


Lad mig sige det lige ud.
Seksuel forvirring, i hvert fald i forbindelse med denne blog, henviser ikke til personer, der har valgt at leve en homoseksuel livsstil. Det refererer til en mental tilstand hos nogle mennesker, der tænker på sig selv som værende af det modsatte køn, dvs. mand, der tænker på sig selv som kvinde og omvendt. Gay mænd er helt klar over, at de er mænd, de kan have illusioner om at være kvindelige, men de tænker ikke på sig selv som kvinder. De er mænd, der vælger en livsstil.

Seksuel forvirring er opført i Verdenssundhedsorganisationens internationale statistiske klassifikation af sygdomme og beslægtede sundhedsproblemer (ISCD). Det er mere kendt som kønsidentitetsforstyrrelse (GID) for at beskrive personer, der oplever betydelig kønsdysforia (utilfredshed med det biologiske køn de blev født med). Det er en psykiatrisk klassifikation og beskriver attributterne relateret til transgenderisme.

I min egen praksis opfører og præsenterer mænd og kvinder med GID sig som medlemmer af det modsatte køn. Forstyrrelsen kan påvirke selvbegrebet, valg af seksuelle partnere, valg af karriere og offentlig adfærd. De negative følelser involveret er ofte indre utilfredshed, smerte, vrede og skam. Nogle gange kan historier om forældres misfornøjelser, skole mobning og offentlig ydmygelse skade selvværd og føje til den seksuelle forvirring.

Det er her hypnose spiller en vigtig rolle. Disse forvirringer og tidligere erfaringer undertrykkes ofte, hvilket fører til manglende selvbevidsthed. Hypnose giver en sikker og effektiv proces for klienterne til at genvinde dem selv, så deres nuværende evne til at tage en beslutning er velinformeret. Hypnose frigiver også de negative følelser, så klienten oplever klarhed og kan dermed træffe en personlig beslutning baseret på hans eller hendes værdier og mål i livet.

Hvad med dig?
Har du nogensinde oplevet seksuel forvirring på et eller andet tidspunkt i dit liv?
Hvordan har du overvindet det? Kender du nogen, der har en øjensynlig sag vedr. seksuel forvirring?
Hvad er der gjort for at hjælpe dem?

Åbn dit sind, åbn dit helbred. Begynd at læse i dag

Placeholder Picture

"Naturen gav mænd to ender – en at sidde på og en at tænke med. Lige siden da har menneskets succes eller fiasko været afhængig af den, han brugte mest"

George R. Kirkpatrick


UDFORSK, BERIG, UDVID: TAG PÅ EN REJSE GENNEM ORD

Placeholder Picture


Enhver kan bære sin byrde, hvor hård den end er, indtil natten falder på. Enhver kan udføre sit arbejde, uanset hvor hårdt det end er, for en dag. Enhver kan leve sødt, tålmodigt, kærligt, rent, indtil solen går ned. Og det er alt, hvad livet egentlig betyder.
Robert Louis Stevenson


Lav aldrig dit hjem et sted. Skab et hjem til dig selv inde i dit eget hoved. Du finder det, du skal bruge for at give det - hukommelse, venner, du kan stole på, kærlighed til at lære og andre sådanne ting. På den måde følger den med dig, uanset hvor du rejser.
Tad Williams

Åbn dit sind, åbn dit helbred. Begynd at læse i dag

VIL DU VIDE MERE?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv informeret om de seneste oplysninger...

ContainerDiv