hypnose bivirkninger af medicinEN

Blog

Hypnose og Bivirkninger af Medicin

Margit Cathrine Moller

Vi hører ofte dette, og vi betragter ofte som noget, vi frygter: bivirkninger.

En del af vores sygdom er helbredt, men det kan forårsage en andet ubehag at forekomme. En bivirkning forstås ofte som en uønsket sekundær effekt, som forekommer udover den ønskede terapeutiske virkning af et lægemiddel eller medicin, og det varierer afhængigt af patientens sygdomstilstand, alder, vægt, køn, etnicitet og generel sundhed.

Bivirkninger kan være meget håndterbare eller kan være så skadelige, at det resulterer i døden. Andre negative virkninger er ændring i legemsvægt (ekstremt tab eller ekstrem forøgning), niveauer af enzymer, funktionstab eller som en patologisk forandring påvist på mikroskopisk, makroskopisk eller fysiologisk niveau. "Bivirkninger kan forårsage en reversibel eller irreversibel ændring, herunder en stigning eller nedsættelse af individets modtagelighed overfor andre kemikalier, fødevarer eller procedurer, såsom lægemiddelinteraktioner", som citeret fra en artikel om bivirkninger i Wikipedia

Som eksempler kan smertestillende midler øge risikoen for hjerteanfald, slagtilfælde og andre kardiovaskulære problemer ifølge medicinsk forskning. Disse bekymringer foranledigede Merck til at trække sit lægemiddel Vioxx ud af markedet.

De sidste år har lægerne opdaget rollen som hypnose i behandlingen af bivirkninger. Hvordan virker det:

1. Det slapper af i kroppen og sindet, og det fremmer dermed healingsprocessen. Dette gælder også for den diagnosticerede sygdom og for bivirkningerne af medicinen.
2. Hypnose hjælper patienterne med at bruge styrken af deres sind til at formindske deres fysiske symptomer.
3. Hypnose hjælper patienter med at generere mere fysisk energi og mental vilje til at bekæmpe de negative virkninger af lægemidler.

Jeg har fortalt mine klienter, at hypnose ikke erstatter lægehjælp, men det er et effektivt og vidunderligt supplement.