stilhed ro helbredelseEN

Blog

Hvorfor Stilhed og ensomhed er vigtigt for helbredelse

Margit Cathrine Moller

"Når vi ærligt spørger os selv, hvilken person i vores liv der betyder mest for os, finder vi ofte, at det er dem, der i stedet for at give råd, løsninger eller helsekur, har valgt at dele vores smerte og berøre vores sår med en varm og blid hånd. Den ven, der kan være stille sammen med os i et øjeblik af fortvivlelse eller forvirring, som kan blive hos os i en stund med sorg og dødsfald, som kan tolerere ikke at vide, ikke at heale, ikke at kurere og sætte os ansigt til ansigt med virkeligheden i vores magtesløshed - det er en ven, der bekymrer sig og tager sig af os.."Henri JM Nouwen

Min erfaring som rådgiver, coach og healer har fået mig til at se på healing som en lang togrejse med mange vigtige stop. Disse stop kan omfatte besøg hos lægen, ophold på hospitalet, en session med coach, en telefonsamtale med en livstræner, en familieindsats og mange andre. Men det er bare individuelle stop - den rigtige bevægelse, den togtur der bringer os til den ønskede destination for genopretning, skal gøres i stilhed.

De, der går gennem intens smerte, angst, depression eller endda fysisk ubehag på grund af kroniske sygdomme, ved dette: Støj og folkemængder forværrer deres tilstand. Healing sker i en atmosfære af ro. Derfor er hospitaler, wellnesscentre og healingsklinikker designet til at formindske støj, derfor afspilles der blød musik for at dæmpe enhver lyd, der forstyrrer stilheden. Besøgstid er begrænset, hvis en patient f.eks. er i en intensivpleje. De, der går gennem en krise, tager ofte kurser under et sabbatår på steder, der er isoleret fra menneskeheden.

Stilhed og ensomhed er nøgleelementer i et godt heealingsmiljø. For at livet kan forny sig, for at energi kan fyldes op igen, har vi alle brug for en stille atmosfære - en hvile fra livets travle liv. Hvad bringer stilheden og ensomheden?

Stilhed giver det os tid til at fokusere på os selv, så vores sind, hjerte, sjæl og krop bliver justeret. Støj forstyrrer vores koncentration, idet vi underholder andre mennesker, andre ideer, forskellige tanker, der kan hindre helingsprocessen i at ske.

Ensomhed giver det os et sted, der er livgivende og energisk. Ensomhed bør ske midt i naturens livgivende overflod. Derfor kan nogle healings retræter til bjerge, ved kyster, i skovområder og i parker, hvor naturen giver den energi og den inspiration, vi har brug for.

Healing sker ikke i operationsrum, intensivcentre, i rådgivningscentre - disse er vigtige indgreb, som letter genopretningen, men den egentlige healing - når alle interventioner arbejder sammen for at forny livet, sker for mange mennesker, når de er alene og i stilhed.