intutiv healingEN

Blog

Hvordan emotionelle spændinger bliver fysiske sygdomme

Margit Cathrine Moller

Enhver, der arbejder indenfor healing, er nu enig i, at der er direkte forbindelse mellem vores følelsesmæssige sundhed og vores fysiske sundhed. Det har længe været fastslået, at vores krop påvirker vores følelser (hvis du har kræft, er der stor risiko for at du bliver deprimeret); Men det var kun for ganske nylig, da det blev accepteret, at vores følelser kan medføre nogle fysiske sygdomme.

Et felt kaldet psykosomatisk medicin er involveret i at studere forholdet mellem sociale, psykologiske og adfærdsmæssige faktorer på kropslige processer og sundhed. Vores sind har indflydelse på fysiske processer, hvilket det kan medføre, at nogle kropssystemer kører fast. Omvendt kan det også forbedre vores sundhed i en proces kaldet autosuggestion eller positiv tænkning. Denne undersøgelse kombinerer psykiatri, psykologi, neurologi, kirurgi, allergi, dermatologi og psykoneuroimmunologi.

Men faktisk er dette system blevet praktiseret i nogle kulturer i mange år. Kineserne har for eksempel kendt disse psyko-fysiske forbindelser i århundreder. Men i den vestlige verden skylder vi denne opdagelse til forskere som Franz Alexander, Sigmund Freud og Thure von Uexküll og hans kolleger, der udviklede den biosemiotiske teori, som er det hovedteoretiske grundlag for psykosomatisk medicin.

Disse arbejder på tre måder:

a. Nogle fysiske sygdomme er kendt for at have mentale komponenter fra stress i hverdagen, som f.eks. rygsmerter og højt blodtryk.

b. Nogle fysiske sygdomme som irritabel tarmsyndrom, mavesår, mv. er direkte forårsaget af stress

c. Og der er sygdomme kaldet somatoform-forstyrrelser, som Verdenssundhedsorganisationen definerer International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems. Der er mennesker med psykiske lidelser, der forestiller sig, at de har fysiske sygdomme, selvom der ikke findes nogen.