hensynsfuld healingEN

Blog

Healing starter med at være Hensynsfuld

Margit Cathrine Moller

For få uger siden så jeg en mand, der smed sine cigaretskod på gaden. Han gjorde det så ligegyldigt, at det så ud, som om han ikke var tog sig af alle konsekvenserne af hans handling. Måske for ham var det ligegyldigt. Men for mig, der har været i healings professionen i lang tid, var sådan en handling meget uhensigtsmæssig. Det var uhensigtsmæssigt af ham at ryge og smide sin cigaret i offentligheden, når så mange mennesker kan blive påvirket. Det var også meget uhensigtsmæssigt for miljøet.

At skabe et sundt fællesskab kræver samarbejde af alle - ikke kun dem, der lever et sundt liv. Det er et ansvar for alle borgere at sikre, at den menneskelige levestandard er sund for børn og voksne. Og jeg taler ikke engang om vanskelige forpligtelser som at blive veganer eller leve småt. Jeg henviser til enkle handlinger for hensyn til andre og for miljøet.

Hvad er så de grundlæggende ting, som hensynsfulde folk bør gøre? For mig er disse mine top syv emner på listen:

1. Ryg kun på steder, hvor det er tilladt. Eller bedre endnu, stop med at ryge.
2. Drik ansvarligt
3. Kassér dit affald korrekt.
4. Kør forsvarligt og overhold trafikreglerne.
5. Hjælp til at reducere brændstofforbruget.
6. Plant træer.
7. Spar på vandet

Det er enkle ting, og vi er blevet mindet konstant om disse. Men selvom jeg lyder som en plade, som spiller i samme rille, vil jeg sige det igen og igen - vores sundhed er påvirket af andres sundhed og miljøets tilstand. Det er på tide, at vi gør vores del. Vi og vores børn vil få gavn af disse.