healingEN

Blog

Healende sår i Livet

Margit Cathrine Moller

I området vedr. et fysisk sår, kaldes det cicatrisaton, og det er en indviklet proces, hvor huden (eller et andet organvæv) reparerer sig selv efter skade. Det er en vidunderlig påmindelse om, at den menneskelige krop har en medfødt evne til at helbrede sig selv.

Men hvis kroppen kan gøre det, hvor meget mere kan sindet og sjælen? Sjælen har en naturlig evne til at heale og alligevel benytter vi ikke på denne gave. Sindet har en naturlig evne til at heale, og dog oplever vi ikke ofte dette.

Det er, fordi de fleste af os ikke kender, hvordan sindet og sjælen arbejder. Og hvordan disse aspekter af selvet kan bringe integration og transformation.

Hvad er de vigtigste ingredienser i healing?

1. En anerkendelse af såret. Ja, nogle mennesker går gennem livet i en tilstand af fornægtelse. De anerkender og erkender ikke, at de er blevet misbrugt eller traumatiseret. Uden dette ejerskab sker der ingen healing.

2. Et ønske om helbredelse. Det skal være et dybt ønske om at blive healet.

3. En tro på, at healing vil ske. I den katolske tradition er der sagt en bøn for fællesskab: Herre, jeg er ikke værdig, men sig blot ordet, og jeg vil blive frisk. Sådan er troens kraft.

4. En oplevelse af en god proces, der letter healingen. Dette kan omfatte coaching, terapi, åndelig healing og andet. Professionelle er uddannede til at få healing til at ske. De søger måder at hjælpe en person med at udforske sindet og sjælen for at få fat i vores naturlige healing kapacitet.