frygt for fiaskoEN

Blog

Frygt for fiasko

Margit Cathrine Moller

10 skridt til at overvinde frygten for fejl

Frygt og fiasko er to af de menneskelige erfaringer, folk helst vil undgå, så hvis du kombinerer dem sammen for at skabe en frygt for svigt, kan det være en af de mest lammende mentale tilstande. Den irrationelle frygt for at mislykkes burde være en motivation for succes, men fordi frygten er stærkere end motivationen, vil de fleste hellere slet ikke prøve - fordi de synes sikre på, at de alligevel vil mislykkes .

Her er enkle trin til at overvinde frygt for fiasko:

1. Vær realistisk vedr. dine mål. Start med noget, som du føler dig overbevist om, at du virkelig vil lykkes i, så byg dig selv op mod større og større mål i livet.

2. Arbejd mod hvert mål i det tempo, du er komfortabel med. Sørg for, at du opretter en overkommelige tidsplan, der hjælper dig med at arbejde med en aktivitet et trin ad gangen.

3. Opret succes-indikatorer undervejs. Sigt ikke mod rejsens egentlige destination. Vær taknemmelig for alle stop undervejs, da de giver dig en følelse af, hvor langt du er kommet på din rejse.

4. Opret en supportgruppe, der inspirerer og motiverer dig. Tag venner og familiemedlemmer med, som du kan regne med altid at anspore dig.

5. Slap af og grin af dine fejl. Det viser kun, at du er menneske.

6. Lær at elske dig selv - alt inklusive. Det er nemt at tilgive dig selv for dine fejl, hvis du virkelig elsker dig selv.

7. Del din succes med andre, især dine venner. Vær glad for dem, der virkelig har opnået succes og gør dem til din inspiration.

8. Giv dig selv flere chancer.

9. Opret en backup strategi. Hvis du forsøgte flere gange og stadig fejler, er det tid til at lære af dine fejltagelser og lave en anden tilgang til at gøre ting.

10. Tro på kraften af positiv tænkning. Det virker altid.