stå ved dine følelserEN

Blog

Fordele ved at stå ved dine Følelser

Margit Cathrine Moller

Ej dine følelser, Lad dem ikke eje dig

Lad mig låne ordene fra Dr. Martin Seligman, en velanset ekspert i positiv psykologi: "Den stærke sammenhæng mellem følelsesmæssig syn på livet og fysisk sundhed er ingen hemmelighed. Dataene er vokset år efter år, og det er blevet en videnskabelig vished."

Følelsesmæssig frihed er, som forskere nu ved, en af vejene til sundhed og velvære. "Når det kommer til vores helbred," siger Seligman, "er der væsentligt fire ting, der er under vores kontrol: beslutningen om ikke at ryge, en forpligtelse til at øve gymnestik, kvaliteten af vores kost og vores niveau af optimisme. Og optimismen er mindst lige så nyttig som de andre punkter. " Forskere forstår endnu ikke fuldt ud de biologiske mekanismer bag dette, men de ved, at negative følelser som stress, tristhed og bekymring forårsager en stigning i hormonet kortisol, hvilket ad den grund undertrykker de følelser, som om de ikke eksisterer.

Men følelser er energier. De følger termodynamikens regler - de kan ikke oprettes eller ødelægges, de kan opbevares, bruges eller transformeres. Hvis du fornægter følelser, går de ikke væk. De opbevares i kroppen og påvirker vores immunsystem og vores organer og forårsager nogle sygdomme og sygdomme. Migræne er for eksempel et tegn på oplagret angst og vrede.

Den bedste måde at starte vores følelsesmæssige frihed på er at eje vores følelser, dvs. "Hvad jeg føler lige nu er vrede. Og det er MIN VREDE, ikke deres. "I det øjeblik du ejer dine følelser, kan du gøre noget ved dem. Når du ejer dem, holder de op med at eje dig.

Lance Armstrong Foundation hjemmeside indeholder en liste over alle de vigtige grunde til, at det er gavnligt at eje vores følelser. Alle er gyldige. Men for mig er de bedste grunde dit helbred og din lykke!

Så hvad med dig? Hvilke følelser finder du svært at acceptere eller eje?