coaching onlineEN

Blog

Fordele og ulemper af rådgivning online

Margit Cathrine Moller

For næsten to årtier siden var der en film, der hed Twister, som Helen Hunt spillede med i. Det drejede sig grundlæggende om tornadoer og tornado-jægere og vejrforskere. Men en af kilderne til humor var karakteren af hovedpersonens forlovede, som var en terapeut. Og mens deres bil var midt i en tornado, rådgav hun en klient over telefonen om klientens sexproblemer. Det var sjovt.

I dag er rådgivning/coaching meget mere end bare sessions på kontoret. Det er nu en accepteret praksis at gennemføre sessioner via telefonen. Og selvfølgelig er brugen af internettet blevet et stort hit.

Ja, jeg er tror fast på brug af moderne teknologi i healingsprocessen. Udviklingen af internettet gør det lettere at få adgang til rådgivning online, hvor professionelle indenfor sundhed i dag kan hjælpe folk med at komme igennem med deres vanskeligheder via email, chat og videokonferencer. Dette er nogle af hovedårsagerne til, at jeg opfordrer det:

1. Det er bekvemt of let tilgængeligt for folk, der lever et travlt liv, og som ikke har tid til at gå til rådgiveren/coachens kontor. Der er nogle mennesker, der søger professionel hjælp, men simpelthen har ikke tid til at besøge kontoret. Derfor kan de udnytte deres pause på kontoret til at få online coaching.

2. Det er også en god mulighed for folk, der er generte eller som let er skræmt af ansigt til ansigt rådgivning.

3. På samme måde tilbyder onlinetjenester mental hjælp til mennesker i landdistrikter eller fjerntliggende områder samt til de mennesker, der er handicappede eller ikke kan komme ud af deres hjem.

Men der er begrænsninger for denne metode, som kun ansigt til ansigt coaching kan tilbyde. E-terapi er ikke relevant for de personer, der har alvorlige psykiatriske sygdomme, eller de mennesker der har komplicerede problemer, fordi coachen ikke kan se væsentlige verbale og visuelle tegn, der er nødvendige for at behandle dem. Grundet ikke kan give fysisk tilstedeværelse, online-terapeuten at reagere direkte på klienter, der skal trøstes med deres følelsesmæssige krise. Derudover kan et simpel sammenbrud af udstyr og internettjenester forårsage en hindring for en online-session.