depression eft hypnoseEN

Blog

Fiasko og depression

Margit Cathrine Moller

Jeg læste denne historie fra en af mine venner. Og det hjalp mig med at få fastslået det punkt, at depression ofte ikke så meget er et resultat af, hvad der sker i dit liv, men hvordan du vælger at tænke på det hele.

Her er hendes historie:

"Det er uundgåeligt at have depressive tanker, når man føler, at han eller hun ikke har opnået noget, især i de tider når du ikke gør noget, er du vant til at være god til. Efter min kollegie eksamen fik jeg med det samme et godt job, men må desværre sige, at grundet økonomien var afskedigelser den gang helt normalt. Jeg fortsatte med at flytte fra et job til job. Dengang følte jeg, at jeg var ineffektiv, men så kiggede jeg på den lysere side: Jeg havde fået mange værdifulde erfaringer fra de forskellige job, jeg havde.

Da jeg blev gift, syntes det at være svært at finde et job. Nogle virksomheder foretrækker dem, der er enlige og uden forpligtelser. Der var engang, da jeg ansøgte om en stilling i en af de store virksomheder nær vores sted, men jeg blev afvist, fordi de kun ansatte unge nye akademikere, fordi de kan give al deres tid til jobbet.

Jeg har et job, men jeg er nervøs for, at jeg ville miste det igen på grund af økonomien. Jeg troede ikke, jeg har gjort noget, der er umagen værd. Jeg er totalt en fiasko. For at håndtere dette begyndte jeg at spise mere mad og blev selvfølgelig en følelsesmæssig spiser Jeg har også udviklet den værste acne i mit ansigt grundet de usunde spisevaner og det, at jeg tænker for mange negative tanker Jeg oplevede også, at mit selvværd faldt ned i et omfang, jeg ikke længere kan socialisere - ikke engang med mine slægtninge.