sund måde at behandle fiaskoEN

Blog

Er der en sund måde at håndtere fiasko?

Margit Cathrine Moller

Online-udgaven af Fox News Daily skrev noget, som jeg fandt var forstyrrende selv for mig, der ikke er amerikansk statsborger. Det sagde: "Det mest beklagelige resultat af præsident Barack Obamas formandskab er, at han har ændret Amerika fra en nation, der er besat af succes til en stat besat af fejl."

Dette fik mig til at tænke på nogle mennesker, selv klienter, der er meget besat af fejl og som synes at have svært ved at håndtere det, de opfatter som manglende opfyldelse. Jeg vil overlade det til amerikanerne at håndtere deres regering og deres præsident, men jeg vil se for at tale om folk, der ikke kan klare fejl.

Der er fire måder at håndtere fiasko på:

1. Ignorer det og fungere som om det ikke er vigtigt.

Nogle mennesker er i fornægtelse, at de undlader at se sandheden. Mens de fortsætter med at nyde deres liv, kan folk omkring dem måske afvise dem eller presse dem til at gøre noget ved deres liv. Men der er stadig folk, der tror, at resultater og succes er overvurderede, og de er allerede tilfredse med, hvad de har.

2. Giv op og tænk, at drømmen ikke er meningen at være.

En anden nem vej for folk til at håndtere fejl; De forsøger en gang, og når de fejler, vil de sige, at det ikke er meningen for mig. Eller de kommer op med grunde og undskyldninger for at holde op med at prøve.

3. Prøv mere intenst og arbejd mere

Ja, der er mennesker, der vælger ikke at opgive og fortsætte med at stræbe efter. Det er ok, hvis de gør det en eller to gange, men at gøre det samme igen og igen på trods af at vide, at det vil føre til fiasko, er allerede et tegn på ikke at have lært fra fortiden.

4. Se på fejl som erfaringer

For mig er den bedste måde at håndtere fejl på at behandle det som en erfaring. Derefter kan du forfølge dit mål, men denne gang bringer du med dig vigtige indsigter, der kan hjælpe dig med at komme frem til bedre strategier.