eft livskraftEN

Blog

EFT og Livskraft

Margit Cathrine Moller

Gennem historien har fremskridt og gennembrud altid været mødt med skepsis og modsigelse. På samme måde da Emotional Freedom Technique (EFT) blev udråbt som det "største helbredende gennembrud i det 20. århundrede", var der en bølge af kritik, som rent ud kaldte teknikken den største helbredende fidus af århundredet. Debatten, som det bør være, fortsætter, indtil den igangværende videnskabelige forskning vil give resultater, som vil bringe alle kynikere ro.

For mig, som udøver af EFT, er den største vigtighed ikke, om det er det største gennembrud, men at jeg har bevist, at det hjælper mig, og det hjælper mine klienter. Men måske er det svært at forstå og værdsætte værdien af EFT, hvis du ikke forstår begrebet Livs Energier, et begreb, som nogle forfattere bruger til at beskrive kroppens medfødte helbredende kraft.

Gennem historien og rundt om i verden har livsenergi været en del af helbredernes bevidsthed. Grækerne kaldte det thymos; Hippocrates kaldte det vis medicatrix naturae eller naturens helbredende kraft. I kinesisk filosofi kaldes det Chi, mens egypterne kalder det Ka. Dette er den samme livsenergi, som hinduerne kalder Prana og Hawaiianerne kalder Mana.

I det 19. århundrede Europa blev det introduceret som Odic-kraften - vital energi eller livskraft - ud fra navnet på den norske gud Odin.

James Camerons filmfilm "Avatar" skildrer dette koncept meget godt - hver organisme har en iboende livskraft. Dette er hvad der menes med Life Energy. Enhver forstyrrelse af dette vil medføre smerte og andre negative følelser. Således er det gennem og kun gennem livsenergi, at al helbredelse sker.

Med EFT, som Gary Craig beskriver som en følelsesmæssig form for akupunktur, trykker vi med fingerspidserne visse punkter i kroppen, mens klienten er "indstillet" til problemet eller tilstanden. Med tapping vender den sædvanlige strøm af livsenergi tilbage til bedre sundhed og velvære. Åndedrætsmetoder til stress relief