hypnose selvværdEN

Blog

Den enorme Gavn af Anvendelse af Hypnose

Margit Cathrine Moller

Hypnose er en tilstand, hvor en person under en trance-lignende tilstand (bedre beskrivelse er at være halvt i søvn) reagerer på forslag fra en anden person undtagen selvhypnose, hvor en anden person ikke er nødvendig for oplevelsen. Derfor afhænger hypnose ikke af den anden persons eller hypnotisørs magt. Det afhænger snarere af personens evne til at opleve hypnose. Hypnose bruges nogle gange til medicinske formål, og dens virkning er stærkt påvist især inden for smertelindring. En anden vigtig og grundlæggende brug af hypnose er at forbedre adfærd som social interaktion med andre, selvtillid og selvværd.

Når en person er under hypnose, er han i en tilstand af afslappet og øget fokuseret opmærksomhed. Med disse faktorer ved hånden er en person lavet til at tro eller føle, hvad der er nødvendigt for at forbedre adfærd. I tilfælde af en person med lavt selvværd hjælper hypnose på en måde, at den får personen til at overvinde sin sociale og følelsesmæssige usikkerhed automatisk ved at foreslå positive forstærkninger. Personen er lavet for at fokusere på ideen om at han kan gøre hvad andre kan, og at han er en meget speciel person . I betragtning af det rette fokus modtager personen tanken og tænkte, at den i sidste ende oversætter til bedre adfærd og ydeevne.

Hypnose har mange praktiske fordele bortset fra det, der almindeligvis er afbildet i medierne. Selvom basis af hypnose er øget suggestion, er det ikke noget så overdrevet, som det der vises på tv eller film. Hypnose kan medføre mange fordele for en persons fysiske, følelsesmæssige og sociale færdigheder gennem sin ide om at koncentrere sig eller fokusere mod et bestemt emne (hvad der er nødvendigt i tilfældet).