venlig mod JordenEN

Blog

At være Venlig mod Jorden kan starte i det Små

Margit Cathrine Moller

En sommerfugl, der slår sine vinger på Amazonas bredder, kan starte en tornado i Texas . Dette kan bruges til at forklare kaosteorien, men for mig illustrerer dette vores sammenkoblinger som mennesker. Vores daglige handling, uanset hvor lille eller ubetydelig den kan virke, vil i sidste ende påvirke vores miljøs tilstand og fremtidens børn.

Som jeg tidligere har sagt, er et ægte tegn på en sund og stærk person hans eller hendes evne til at se konsekvenserne af hans eller hendes handlinger og beslutninger. En uansvarlig handling som det at smide en tom slikpose eller en cigaretstump på gaden vil bidrage, vil få større konsekvenser for en sådan oversvømmelse.

På den anden side vil en simpel, bevidst og konsekvent jord-venlig handling bidrage væsentligt til bevarelsen af livet her på Jorden.

En beslutning om at gå, til at dele biler eller at tage offentlig transport vil gå langt i at nedskære vores kulstoffodaftryk. Et simpelt spørgsmål om at vælge at spise frisk eller om muligt økologisk mad hjælper vores sundhed, vores velvære, den lokale økonomi og miljøet.

At redde Jorden kan starte i det små ligesom en sommerfugls vinger. Det eneste vi skal gøre er at træffe den beslutning.