sorgEN

Blog

Afslutning og Healing

Margit Cathrine Moller

I forlængelse af mediestormen om Osama Bin Ladins død, flyver et enkelt ord blandt de mange ord, der tales og udskrives: "afslutning".

Hvad betyder det? Hvorfor er det vigtigt i en healingsproces? Du behøver ikke være familiemedlem til et offer for Twin Tower-angrebet for at kende til smerterne ved at miste en, vi elsker. På et eller andet tidspunkt har vi måske mistet vore kære til kræft, slagtilfælde, ulykke, kriminelle angreb eller ja, terrorisme.

I min egen praksis bemærker jeg mig, at meget få er villige til at håndtere døden. Ingen. Smerten, sorgen, angsten og vrede, der sker efter en elskedes død, er ofte vanskelig at håndtere. Det er ikke underligt, at depression er en af de store konsekvenser af tab og sorg.

Nogle gange tjener en død af sig selv som afslutning, som f.eks. når en mor har lidt af bevidstløshed eller lammelse i lang tid. Døden, når den kommer, er en måde at afslutte den vanskelige rejse. Men oplevelsen af at have en elsket dø i hænderne af terrorister åbner en anden dør, der kræver et andet niveau for afslutning. Folk ønsker hævn. Folk vil have retfærdighed. Ellers forbliver smerten.

Dette var processen for millioner af amerikanere og mennesker fra hele verden. Dette var en rejse, der startede den 11. september 2001 og sluttede i Pakistan i de tidlige øjeblikke den 2. maj 2011 - næsten et helt årti.

Republikaner Peter King sagde til familierne af ofrene: "Nu kan de endelig få en følelse af afslutning og en vis følelse af retfærdighed." Mike Low of Batesville, Ark., hvis datter (stewarsesse) døde ombord på American Airlines Flight 11: "Helt sikkert bringer dette en ende på en stor søgen til os alle. "

Sandheden er, at smerten altid vil forblive, og søgen efter retfærdighed og hævn vil fortsætte for nogle. Men hvad en afslutning kan opleves som er, at det bringer healing. Endelig er såret lukket, og et nyt liv begynder.

Du kan forsøge at revidere dit eget liv og identificere oplevelser, der medførte afslutning. Du vil bemærke, at de var vigtige øjeblikke i din vej mod healing og velbefindende. Men hvis du ser nogle oplevelser - tab eller sorg - hvor der ikke er sket en ordentlig afslutning, kan det være på tide at få den alslutning. Som coach er det en del af min opgave at hjælpe mine klienter med at bringe afslutning på oplevelser af den slags.

Så jeg ved, baseret på erfaring, at du ikke har brug for en ekstern begivenhed som Osama Bin Ladins død for at finde afslutning. Du kan finde afslutning i dit indre.