hypnose mod afhængighedEN

Blog

Afhængighed: Hvad er det virkelig?

Margit Cathrine Moller

I løbet af mit arbejde som rådgiver,coach og healer støder jeg ofte på folk, der taler om udtrykket "Afhængighed" uden nærmere omtanke . Jeg tvivler på, om folk virkelig forstår, hvad ordet virkelig betyder.

1. I vores hjerne er specielle kemikalier, der flyder naturligt hver gang vi oplever glæde. Det er en del af vores krops belønningssystem. Naturen af menneskekroppen er at bevæge sig mod glæde væk fra smerte. Når du analyserer det, er det faktisk en overlevelsesmekanisme.

2. Men der er mennesker, der ønsker at opleve glæde og intet andet. Der udløses, der kan frigive disse "føle godt" juice - narkotika, alkohol, sex, spisning, spil, shopping, internettet mv. Det fører til misbrug.

3. Hvordan virker det? En struktur på størrelse med lille sten i midterbenet kaldet amygdyla styrer vores overlevelsesrespons, som en nød-respons mekanisme. Når der opstår en fejl eller der opstår en krise, aktiveres denne del af hjernen og tager kontrol. Dette er vigtigt for vores overlevelse. Dog, misbrug af denne kemiske aktivitet resulterer imidlertid i en vanskelig proces: amygdyla bliver vant til den fornøjelse, der er forbundet med det og begynder at se fraværet af det som en nødsituation.

4. Da den rationelle hjerne er svag i forhold til nødstilstanden, er "overlevelse" handlingen at søge efter fornøjelsen, selvom den rationelle hjerne ved, at der ikke er en sådan nødsituation. Derfor er afhængighed en hjernesygdom.

5. Hvem er tilbøjelig til afhængighed? Dem, hvis familie har en historie om afhængighed (genetisk disposition) og dem, der søger glæde af en kemisk reaktion i hjernen.

Misbrug og afhængighed er forskellige, men relaterede udtryk. Misbrug er enhver brug, der resulterer i negative konsekvenser. Alkoholmisbrug for eksempel drikker for meget, så det resulterer i sundhedsmæssige problemer, civil krise eller problem på arbejdspladsen. Det kan eller ikke skyldes afhængighed. Afhængighed er en progressiv sygdom, som hæmmer en persons evne til at moderere eller stoppe misbrug selv i lyset af igangværende negative konsekvenser (uden særlig intervention og støtte, det vil sige).

Misbrug er et adfærdsproblem, afhængighed er en medicinsk tilstand. Det er den største forskel.