eftEN

Artikel

Virker NLP til Behandling af Depression

Margit Cathrine Moller

Neuro-sproglig programmering (NLP) er defineret i Wikipedia som "en adgang til psykoterapeutisk og organisatorisk forandring baseret på en model af interpersonel kommunikation, der hovedsagelig er relateret til forholdet mellem succesfulde adfærdsmønstre og de subjektive oplevelser (især tankemønstre) der ligger under dem . Det er også "et system af alternativ terapi baseret på dette, der søger at uddanne folk i selvbevidsthed og effektiv kommunikation og til at ændre deres mønstre af mental og følelsesmæssig adfærd".

NLP-practitioners er uddannede til at udforske arten af folks ubevidste kommunikationsmønstre og lukke op med nøgler, der hjælper med helbredelsen og omdannelsen af deres klienter. De er også uddannede til at bruge NLP-teknikker til at eliminere uhensigtsmæssig adfærd. Men hvordan arbejder de med klienter, der er diagnosticeret med depression? Hjælper det nogen, der allerede er på Prozac?

Selvom det er sandt, at der ikke har været erfaringsmæssige undersøgelser for at vise effektiviteten af NLP til depression, er der flere dokumenterede tilfælde. Jeg havde også klienter, der lider af depression, med hvem jeg bruger NLP som en del af deres behandling. Jeg er sikker på, at der er andre coaches og healere, der har haft succes med at bruge NLP. Men det være sagt er det stadig ikke sikkert at generalisere og sige, at NLP som regel er effektiv mod depression.

I min erfaring er NLP effektiv, når min klient og jeg bestemmer de specifikke ændringer, som min klient ønsker. "For at bruge NLP med depression, skal du først` skrive ned og gøre klart scenariet for at identificere meget specifikke adfærd (og tanker og følelser), der skal ændres", siger en artikel fra Psykologisk Institut ved University of Hawaii.

Eksempel, depression kan relateres til negative overbevisninger. NLP giver meget hurtige teknikker til at ændre negativ overbevisning. Og hvis dette virker, giver dette en klar vej mod behandling af depression, hvis og kun hvis deres depression kommer fra negative tanker og overbevisninger.

Der er NLP teknikker, der er fundet nyttige til at stoppe negative tanker, der gentagne gange gik gennem folks sind. Disse kan distrahere sindet fra fuldt underholdende de negative tanker og genoplive kroppen og sindet til at se og underholde positive.

Dette er blot en af de mange måder, hvorpå NLP kan anvendes til behandling af depression. Men igen er det vigtigt at starte med den specifikke ændring, som klienten virkelig ønsker.