hypnose stop rygningEN

Artikel

Rygning og din Sundhed er et Presserende Problem

Margit Cathrine Moller

Da Canadas højesteret besluttede i juli 2011, at den føderale regering ikke kan trækkes ind i retssager mod tobaksvirksomheder og holdes ansvarlig for skader, var spørgsmålet om rygning og sundhed igen i overskrifterne.

Den bedste måde at revidere sundhed og rygning spørgsmålet på er at bruge et blad med fakta, der blev offentliggjort for nylig til offentligt forbrug af de amerikanske centre for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse (CDC). Dette er den seneste, mest objektive, mest forskningsbaserede og mest omfattende præsentation af sundhedsrisikoen ved rygning.

A. Rygning skader næsten alle organer i kroppen.

B. rygning og død
1. Rygning forårsager død. I USA er en anslået 443.000 dødsfald eller næsten en af de fem dødsfald hvert år i De Forenede Stater henført til cigaretter.
2. Rygning forårsager flere dødsfald end hiv, ulovlig narkotikabrug, alkoholbrug, personskader, selvmord og mord kombineret.
3. Rygning forårsager anslået 90% af alle dødsfall i lungekræft hos mænd og 80% af alle dødsfald i lungekræft hos kvinder. d. Rygning forårsager anslået 90% af alle dødsfald fra kronisk obstruktiv lungesygdom.

C. Rygning og øgede sundhedsrisici Sammenlignet med ikke-rygere vurderes rygning at øge risikoen for hjertesygdomme med 2 til 4 gange; Slagtilfælde med 2 til 4 gange Mænd udvikler lungekræft med 23 gange Kvinder udvikler lungekræft med 13 gange Og dø af kroniske obstruktiv lungesygdomme (såsom kronisk bronkitis og emfysem) med 12 til 13 gange.

D. Rygning og kardiovaskulær sygdom
1. Rygning forårsager koronar hjertesygdom, den største dødsårsag i USA.
2. Cigaretrøgning forårsager nedsat omsætning ved at indsnævre blodkarrene (arterierne) og sætter rygere i fare for at udvikle perifer vaskulær sygdom (dvs. obstruktion af de store arterier i arme og ben, der kan forårsage en række problemer fra smerte til vævstab Eller gangren).
3. Rygning forårsager abdominal aorta-aneurisme (dvs. en hævelse eller svækkelse af hovedkarakteren i kroppen - aorta-hvor den løber gennem maven).

E. Rygning og respiratorisk sygdom
1. Rygning forårsager lungekræft.
2. Rygning forårsager lungesygdomme (fx emfysem, bronkitis, forhindring af kronisk luftveje) ved at beskadige lungernes luftveje og alveoler (dvs. småluftsakser).

F. Rygning og kræft rygning forårsager følgende kræft: akut myeloid leukæmi; Blærekræft; Livmoderhalskræft; Esophaguskræft; Nyrekræft Larynkekræft (stemmekasse); lungekræft; Kræft i mundhulen (munden); Kræft i strubehovedet (hals) Mavekræft; Livmoderkræft.

G. Rygning og andre sundhedsvirkninger Rygning har mange negative reproduktive og tidlige barndomseffekter, herunder øget risiko for: infertilitet; Præmisk levering dødfødsel; Lav fødselsvægt og pludseligt barnedødssyndrom (SIDS).