tragedieEN

Artikel

Komme over Tragedie

Margit Cathrine Moller

Første halvdel af 2011 var fyldt med nyheder om tragedier - fra oversvømmelser, jordskælv, tsunamier og brande til menneskeskabte tragiske begivenheder som den politiske uro i nogle lande i Mellemøsten og Nordafrika. Selv nyheden om Osama Bin Ladens død minder om tragediens verden, der skete for ti år siden.

Når der opstår tragedier, er ingen forberedt på nogen måde, for ingen virkelig kan forberede sig på en katastrofe. Det er dog bedst at udstyre os med interne værktøjer og korrekte informationer, så når tragedier rammer, vil vi ikke være fortabte.

1. Sørg for, at du omgiver dig med positive mennesker. Disse kan være familiemedlemmer og venner, der kan være din støttegruppe. Gå aldrig igennem en tragedie alene, uanset hvor fristende det er at isolere dig.

2. Gråd hjælper Det er normalt for et menneske at græde, da følelserne er for tunge at bære. Gråd er ikke kun en form for frigivelse af spændinger; Det rydder dit sind og hjælper dig med at se tingene klart. Hvis du vil, græd med en ven omkring dig.

3. Tag de gode minder tilbage. Når man kigger tilbage til de gode tider, får man til at føle sig taknemmelig for de tidspunkter, der deles sammen. Dette er en effektiv måde at sætte tragedien i det rigtige perspektiv.

4. Stop selvbebrejdelserne. Vi er tilbøjelige til at bebrejde os for den tragedie der er sket. Der er for mange "hvis bare" at tælle. Hvis jeg bare gjorde det, hvis jeg bare gjorde dat. De hjælper ikke med at torturere dig og gøre den tragiske hændelse værre end den allerede er.

5. Vend tilbage til den sædvanlige rytme. Dine daglige arbejdsmønstre, de vaner og de måder at vaske tøj på, vil bringe mekanismer til at føle sig produktiv.

6. Angiv ikke en tidsbegrænsning for sorg. Bare lad processen fortsætte uden at fastsætte en frist. Når afslutningen er sket, vil du vide det, fordi du er klar til at gå videre.

7. Find en måde at komme af med det hele. Skriv en bog. Læs meget. Gå på ferie. Gå ud med venner.

8. Fortæl historier. Del. Del. Fordøj ikke alt indeni. Find nogen at tale med og dele med, hvad der sker i dig. Det hedder af lodse det hele af.

9. Tøv ikke med at bede om hjælp. Du vil blive overrasket over den naturlige generøsitet af mennesker, selv fremmede. Selv noget så simpelt som at få hjælp til at gå i dagligvarebutikker eller arrangere en mindeservice. Bed om hjælp.

10. Hvis du ser tegn på, at byrden er for meget at bære. Hvis du er fristet til at begå selvmord. Hvis du føler dig deprimeret, søg professionel hjælp. Der er coachings rådgivere, som vil være glade over at ledsage dig i denne proces.