følelsemæssig smerte, hypnoseEN

Artikel

Hypnose til helbredelse af følelsesmæssig smerte

Margit Cathrine Moller

Følelsesmæssig smerte er, når der ikke er nogen tilsyneladende ar, der ses, men de mærkes. Dybt indeni. Det kan skyldes forskellige grunde såsom; bedrageri, håb der er blevet knust, skræmmende minder, tab af følelsen af sikkerhed, dårlige forhold og vanskeligheder med at klare sig på arbejdet.

Mange mennesker tror, at fysisk smerte kan helbredes af medicin, men følelsesmæssig smerte er uhelbredelig eller helbredes med tiden. Dette er en helt forkert opfattelse.

En meget effektiv måde at komme forbi følelsesmæssig smerte er “hypnose

Hypnose er en induceret dybt afslappet tilstand, der ligner søvn, hvor klienten let kan overtales. Brugen af hypnose med henblik på at heale smerte siges at være meget effektiv. Det er overkommeligt og nemt. Det giver også på samme tid flere fordele uden skadelige bivirkninger.

Du undrer dig måske nu over, hvordan det hjælper med at heale følelsesmæssig smerte? Under hypnose bliver det underbevidste sind mere opmærksomt og den bevidste kontrol af sindet er undertrykt. På den måde bliver det nemmere at kommunikere med den underbevidste del af sindet.

Når du er i hypnose, godkender du specifikke forslag; for eksempel kan hypnoterapeuten få dig til ikke at kunne lide din usunde adfærd eller negative opfattelser og i stedet for gøre dig stærk til konstant at udøve den nye adfærd og nye opfattelser.

Samtidig med at skifte opfattelser får det dig til at tænke positivt. Det får dig til at finde din indre fred og hjælper dig med at slappe af. Og så kan det også bruges til at styre vrede, der ofte fører til følelsesmæssig smerte.

Ernest Hilgard viste i sit eksperiment, at hypnose kan ændre tænkning og opfattelser. Han gennemførte et eksperiment, hvor han hypnotiserede et individ og bød ham ikke at føle smerte. Den anden deltager blev ikke hypnotiseret. Ernest bad dem så om at lægge deres arme i isvand. Det ikke-hypnotiserede individ kunne ikke holde armen i lang tid, mens det hypnotiserede individ formåede at holde armen i flere minutter uden at opleve smerte.

Hypnose hjælper dig med at slappe af ved at reducere puls og blodtryk. På den måde reduceres vrede og angst, som er to af de grundlæggende årsager til følelsesmæssig smerte.

Det giver dig en følelse af velvære og bringer fred i sindet. Dette hjælper dig samtidig med at tænke klart og derved finde løsninger. Derfor reducerer det andre faktorer, der er årsagerne til følelsesmæssige smerter såsom; forvirring, nervøsitet eller skepsis.

Hypnose kan også bruges til at formindske depression. For eksempel; hvis der sker noget tragisk i dit liv, kan du blive udsat for alvorlig depression. Her kan hypnose spille en meget vigtig rolle i at overtale dit sind til, at der var en grund til det, der skete, og at du er meget stærk. Dette vil få dig til at finde din indre styrke og vil samtidig give dig håb.

Klinisk praksis viser, at det reducerer smerte og fremmer healing. Sammen med dette kan det mindske dit behov for medicin og forbedre din psykiske og fysiske tilstand før en operation.

Hypnose handler ikke om en person, der svinger sit pendul frem og tilbage foran dig. Det er en meget overbevisende teknik, der hjælper med at heale følelsesmæssig smerte.