hypnose misbrugEN

Artikel

Hypnose og Healing af Traumet af Sexmisbrug

Margit Cathrine Moller

Hypnose som en professionel praksis er blevet anvendt til de fleste traume-baserede healingsprocesser og rådgivningsterapi, men den er vokset populært på det seneste, fordi den bruges i helbredelsesprocessen for ofre for sexmisbrug. På grund af frygt og kontroversen omkring hypnose som praksis, bør klienterne først gives følgende retningslinjer:

a. Bekræft legitimation af din hypnose-udøver. Ofte handler hypnose ikke om højere lære eller doktorgrad. Det handler om erfaring. Hvor længe har han/hun gjort det her? Hvor mange klienter har han/hun haft?

b. Det er bedst, hvis du forstår logikken bag hypnose. Spørg din hypnotist/coach om begrebet for "sind-krop-forbindelse." Diskuter også med din hypnotist om de forskellige niveauer af bevidsthed og brug længere tid til at tale om det underbevidste sind.

c. Forstå at sindet har evnen til at acceptere eller afvise forslag. I den forstand er al hypnose selvhypnose. Alt kræver din fulde accept. Som du bliver hypnotiseret, vil du bemærke, at du faktisk er klar over det; Faktisk er denne bevidsthed en øget og fokuseret tilstand.

d. Du skal vide, at der er sådanne ting som "undertrykte minder". Tal om det i vid udstrækning med din hypnotist/coach, fordi ofte er seksuelle overgreb så traumatiske, at de bliver undertrykt af sindet for at overleve hændelsen. Undertrykkelse er en håndteringsmekanisme - en naturlig måde at håndtere traume.

e. Sørg for, at du forstår processen med aldersregression - det er en øvelse, der fører dig til en tidligere alder, hvor man kan få adgang til den undertrykte hukommelse om at blive misbrugt. Du skal forstå, at for at helbredelse skal ske, er der ingen krav om at godkende validation af hukommelsen - det er, hvordan sindet valgte at huske det, og derfor er det den hukommelse, der sårer dig.

f. I betragtning heraf skal du forstå dynamikken i foreslag, som, når det er sagt under hypnose, kan det potentielt stimulere fantasi og produktion af falske minder. Dette er en af grundene til, at hypnose blev kontroversiel. Stol på dit instinkt. Jo mere du er afslappet, jo mere at dit sind vil stole på dig nok til at åbne sine hemmeligheder.

g. Hvis løsningen vil komme til dig, så tillad det, men tving det ikke. Lad aldrig din coach tvinge dig til at give slip på følelser, der er knyttet til hukommelsen om misbrug. Der er følelser som vrede, skam, frygt og smerte. Hvis kroppen er klar til at frigive følelserne, strømmer opløsning af problemerne naturligt.

Hypnose er en af de bedste behandlinger af seksuelt misbrug, da hukommelsen er så undertrykt, at den ikke kommer til bevidsthed uden den rigtige proces. Det er effektivt. Det er sikkert. Men der er tre vigtige ting, der skal ske som en forudsætning: En dyb fornemmelse af din hypnotist/coach's kapacitet og hensigter; Et fuldt kendskab til hvad der skal ske Og et ønske om at blive helbredt.