hypnose stressEN

Artikel

Hypnose for ændring-induceret stress

Margit Cathrine Moller

Mara Lopez (ikke hendes rigtige navn) var tyve år gammel, da hendes familie emigrerede til New Brunswick, Canada fra Filippinerne. Efter de første uger af spænding, ture og udforskning af hendes nye hjem begyndte hun at få hovedpine. Efter en måned bukkede hun for depression og låste sig i sit værelse. Hendes familie måtte tvinge låsen op og bringe Mara til et hospital, hvor hun blev behandlet for depression. Heldigvis foreslog en god ven hypnose for at hjælpe hende med at udarbejde hendes spørgsmål om frygt og angst.

Efter to måneder er Mara tilbage til sit sædvanlige selv. Hun har omfavnet ændringerne i sit liv og arbejder nu i dagligvarebutik.
Mara er blandt de millioner af mennesker over hele verden understreget af forandring. I en verden i hurtig forandring, hvor klimaforandringer, global økonomi og immigration giver en stor sammenhæng til personlige ændringer som skilsmisse, karrierebevægelser eller simpelthen voksende gamle, er mange mennesker simpelthen overvældet.

“Der var bare for meget at håndtere. Frygt for at blive afvist. Frygt for det kolde vejr … angst på grund af ledighed … smerte ved at miste mine kilder til komfort. Alle disse var for meget at bære, “skrev Mara i en af sine blogs.

Nogle mennesker kan håndtere stress på en sund måde. Men mange af dem har ikke coping mekanismen eller de indre ressourcer til at modstå stress. Det er her hypnose bliver et værdifuldt værktøj.

a. Det lindrer spændinger

Gennem en guidet øvelse, der fører til en ændret tilstand af bevidsthed, vil din krop og sind blive guidet for at frigive det, du skal slippe for at finde fred. Selv en hypnose-session kan bringe meget afslapning til kroppen, men hyppige sessioner er nødvendige for at bringe kroppen til et niveau, hvor hormonerne vender tilbage til det normale og for musklerne at hvile.

b. Det løser de underliggende spørgsmål

Rådgivningshypnose – hvor hypnose ledsages af en rådgivningssession – søger at forstå de grundlæggende årsager og grundlaget for dine stress-reaktioner. Hypnose kan hjælpe dig med at reframe, hvordan du oplever livet ved at introducere en ny oplevelse til at erstatte den gamle. Det hedder reframing og bruges til at løsne dig selv fra enhver tidligere negativ kontrol over dit liv.

c. Det frigiver kreative energier Et andet potentielt positivt resultat af hypnose, selvom det ikke sker hele tiden, er, at det kan føre til frigivelse af kreative energier. Ved nogle lejligheder vækker den helbredende oplevelse flere lidenskaber, såsom skrift eller kunst. Det har været et kendt faktum, at flertallet af de mennesker, der gik igennem regelmæssig hypnoterapi, blev meget produktive bagefter.

d. Det øger immunforsvaret

En kontrolleret forskning for medicinske studerende ved Ohio University afslørede, at de, der gik gennem regelmæssig hypnose, har stærkere immunsystemer baseret på blodprøver.

Disse er blot nogle af de mange måder hvorpå hypnose hjælper folk med at håndtere de stress, der er forårsaget af forandring, men resultaterne er virkelig personlige og individuelle.