hypnose successfuldEN

Artikel

Hvordan man kan sætte mål til blive Succesfuld

Margit Cathrine Moller

Du kan ikke vide, du er ankommet, medmindre du ved, hvor du er på vej hen. Det er simpelthen vigtigt at have mål for succes. Sundhed, penge, menneskelige relationer - alt dette er generelt set basis for et vellykket liv, men hvad er dit eget mål? Hvad for dig er et vellykket liv?

At sætte mål er som vi alle ved en fortsat og dynamisk proces. Vi foretager justeringer undervejs. Vi ændrer prioriteter i livet. Vi står over for omstændigheder, der presser os til at omdefinere vores retning i livet. Det er en naturlig udvikling. Vi ønskede berømmelse, uafhængighed, frihed, kreativitet og alle de ting, da vi var unge. Lige efter eksamen er verden fuld af potentialer. Der var så meget at udforske. Så vi definerer vores mål efter den forudsætning. Men når vi er midt i livet, ændrer vores krop. Sindet har akkumuleret så megen erfaring at bearbejde. Vores retning bliver mere fokuseret, mere forankret, mere sat i relation til virkeligheden.

Men uanset hvilket stadie du er på, eller hvor gammel du er, er det altid godt at have mål, der virker som et kort på din rejse.

For at gøre det prøv at bruge SMART mål formula - dit mål skal være specifikt, måleligt, opnåeligt, relevant og tidsbegrænset. Lav langsigtede mål og inddel dem i mindre mål og sørg for at disse mål motiverer dig. Skriv dine mål ned og lav en handlingsplan for, hvordan og hvornår du kan nå dem. Og tag tid til at gennemgå disse mål for at holde dig på rette spor.

Forestil dig selv 5 - 10 år fra nu, hvad du virkelig vil opnå, og sæt et mål, der kan føre dig til, at du opnår lige netop det. På den måde vil du være motiveret til at arbejde hårdt for at nå det mål. Hvis for eksempel du ønskede at have dit eget hjem. Nuomstunder kan det at bygge et hus koste en formue. Lav lige her og nu et mindre mål, som for eksempel at begynde at spare penge op fra din månedsløn eller reducer dine månedlige udgifter, så du kan med tiden budgettere til at bygge et hjem. Hvis du er god til at lave forretninger, hvorforer du ikke involveret i en, der kan bringe dig en indkomst, som kan bidrage til dine månedlige besparelser. Og det ville være et skridt tættere på at realisere din drøm.

Brug tid på at vurdere, om du virkelig kan nå dit mål. Har du tilstrækkelige månedlige besparelser i banken som planlagt? Eller har du haft ordentligt opsyn med at reducere dine månedlige udgifter? Og skaber den business, som du har sat indskud i tilstrækkelig indkomst? Hvis svaret er JA, så kommer du til at bygge dit eget hjem på det tidspunkt, du har sat som dit mål.