EN

Artikel

Hensyn til andre er et tegn på velvære og empowerment

Margit Cathrine Moller

Nogen sagde engang, at forskellen mellem etik og etikette er folks tilstedeværelse. Etiquette er anvendelig, når der er andre mennesker rundt, som at rengøre din næse eller passere gas. Men når ingen er omkring, spiller reglerne ingen rolle. Men for etik er det afgørende, om folk er til stede eller ej.

Overvejelse af andre er ikke så meget etikette men etik. Hvis du har en tom flaske, og du smider den i buskene, fordi ingen andre kigger, er simpelthen uhensigtsmæssig. Men hvis din følelse af overvejelse er dyb, vil du vente på den nærmeste skraldespand.

Sådan er et tegn på velvære og empowerment - når vi ser verden lige eller endda mere værdifulde end os selv. Ofte plejer folk kun, hvis de bliver ramt. Folk brydde sig ikke om klimaforandringsproblemet, før oversvømmelsen nedsænkede deres huse. Familier vil kun donere til kræftforskning, hvis nogen i deres familie lider af denne sygdom. Men sandt hensyn er at sikre, at vores handlinger og adfærd ikke vil skade eller skade andre, selvom vi har været ofre eller ej.

Men hvor kommer overvejelse fra? Forskellige undersøgelser har fundet ud af, at det kommer fra mindst fem kilder:

a. En hukommelse med omsorgsfulde forældre

Overvejelse kan være en arvelig adfærd. Når begge forældre er meget opmærksomme på andre, er chancerne for, at deres børn vil vokse op, der viser den samme adfærd. Det virker som en automatisk påmindelse fra en indre stemme. Før du smider plastflaske ind i buskene, kan du høre din mor sige, "Det er ikke godt" i dit sind.

b. Erhvervet adfærd fra et omsorgsfuldt samfund

Overvejelse er også en lært adfærd. Det er blevet fastslået, at folk, der vokser op i et omsorgsfuldt samfund, er meget hensynsfuldt. Anecdotale beviser påpeger, at de, der har boet i landdistrikter og landbrugsgrupper - hvor dyrene bliver plejet og omsorgsfuldt - bliver meget hensynsfuldt, selvom de flytter til storbyen.

c. En intuition for medfølelse og omsorg

Overvejelse det forekommer, er også en medfødt karakter af at være menneske. Vi har en naturlig tendens til at kigge efter en anden. Dette er en intuition, der er udviklet gennem evolution for at overleve mod de mere voldsomme arter i skoven. Det eneste problem er, at vi ofte ikke er opmærksomme på vores intuition. Margit Cathrine Møller, healer, coach, rådgiver og terapeut i Canada har udviklet et unikt værktøj til at hjælpe folk med at bruge hendes intuitive tilgang. En sådan proces hjælper kunder med at komme i kontakt med deres egen intuition.