EN

Artikel

Healing er at lære om selvet

Margit Cathrine Moller

Healing starter med en korrekt diagnose. Det er derfor læger ordinerede dyre tester, inden de lavede en prognose og ordinerede en behandling. Men hvad en diagnose i virkeligheden er, er en indsamling af oplysninger om kroppens tilstand og alle dens forskellige dele for at se den faktiske virkelighed. Men vi ved alle, hvor mange millioner af dollars, der er blevet tabt og utallige af liv tabt på grund af forkert diagnose.

Problemet med denne healing paradigme er, at vi er blevet afhængige af andres mening og teknologi for at fortælle os, hvad der sker med vores egen krop. Dette er i strid med logikken. Hver gang vi støder på et problem med en maskine eller noget udstyr, ser vi i brugervejledningen. Det burde være det samme perspektiv, når det drejer sig om vores kroppe. Ejer manualen er lige der i vores hoved - dette er mængden af oplysninger, vi personligt kender til vores krop. Hvad disse omfatter er:

a. Genetik - vi skal kende den genetiske type af vores krop. Hvad er de almindelige sygdomme i vores familiehistorie? Hvilke af disse sygdomme betragtes som arvelige, og er vi derfor genetisk disponerede for dem?

b. Historie om sygdomme - hvilke sygdomme har vi oplevet om vores fortid? Hvad gør os syge? Hvad healer? Hvilke følelser er knyttet til disse sygdomme? Hvilke minder er knyttet til disse sygdomme?

c. Livsstil - hvordan påvirker vores livsstil vores helbred? Ryger eller drikker du? Går du ud med mennesker, som virker som gift på dig? Tilbringer du dit liv optaget af fitness og velbefindende?

d. Miljø - Hvordan påvirker dit liv og arbejdsmiljø dit helbred og velbefindende? Bor du i en forurenet by? Er der støv, der forårsager allergier? Der er så mange indsigter, vi kan lære om, hvordan vores krop reagerer på vores miljø.

e. Holdninger til kroppen - hvad er vores holdning til vores krop. Tager vi os af den? Overser vi de tegn, som vores krop forsøger at fortælle os?

f. Holdning til sundhed og medicin generelt - hvad er vores holdning til sundhed og medicin generelt? Er vi den type, der holder sygdom for os selv, indtil vi ikke kan tage det længere? Er vi den paranoide slags, der opfinder alle slags sygdomme? Er den lægeafhængige type? Udforsker vi andre metoder til at heale os selv?

Ægte og autentiske healere og læger bør hjælpe os med at få værdifuldt indblik i os selv. Disse indsigter vil hjælpe os ikke blot med behandling og interventioner, men de hjælper os med at træffe beslutninger om de ændringer, vi kan gøre for at forebygge sygdomme og sygdomme.