hypnose københavnEN

Artikel

Frygt for Døden

Margit Cathrine Moller

Det er ikke, fordi at jeg er bange for at dø. Jeg vil bare ikke være til stede, når det sker.
Woody Allen

Ingen, i det mindste ved normal bevidsthed, vil dø. Mennesker ønsker at leve og nyde livets gave. Og da vi elsker livet så meget, er vi bange for det modsatte - døden. Frygten for døden er normal, men kan i yderste grad blive til en usund tilstand. Hvis det er en irrationel frygt, kaldes den thanatophobia eller frygt for døden.

Det er mennesker, der lever hver dag og prøver at undgår enhver hændelse, der kan forårsage døden. De ønsker ikke at se billeder af døde mennesker. De nægter at se noget på tv, der fortæller om døden. Disse mennssker kan behandles som et mentalt problem og kan hjælpes med passende intervention baseret på klar diagnose.

Men der er mennesker, der er bange for at dø, baseret på en solid grund. Det kan være, at de har en terminal tilstand som kræft; Eller deres alder gør døden reel. Hvad der nogle af problemerne knyttet til frygt for død:

a. Religiøse og åndelige bekymringer - Døden er et tema blandt de store verdens religioner. Livets løfte efter døden afhænger så meget af det liv, der blev levet mens her på jorden. Disse mennesker er ofte bange for døden, fordi de tror, at de ikke har gjort nok, der vil gøre dem værd for efterlivet. Hvad terapeuter kan gøre er at hjælpe med at klarlægge virkelige fra imaginære bekymringer. De kan arbejde sammen med deres religiøse ledere og åndelige ledere for at arbejde med disse spørgsmål.

b. Fysiske problemer - Nogle mennesker frygter døden på grund af deres bekymringer over den smerte, det bringer. Det er ikke så meget den død, de er bange for, men øjeblikke af intens smerte, som dagene før døden kunne bringe. Det er reelle frygt, og det er bedst, at coaches og terapeuter arbejder sammen med resten af smertegruppen for at lette patienternes frygt og bekymringer. Men de folk, der ikke engang er fysisk syge og alligevel er lammet af frygt for død på grund af fysiske grunde, anses som Thanatophobic. En god hypnose session kan hjælpe med at klarlægge rødderne af denne fobi.

c. Frygt for det ukendte og tab af kontrol - Døden er den ultimative form for overgivelse og give slip. Og andre mennesker, især dem, der er afhængige af kontrol (kontrolfreaks, at bruge et gadesprog) er bange for at miste deres magt til at kontrollere deres liv og deres skæbne. En session med en terapeut kan identificere årsagen til denne frygt. Det er bedre for folk at finde en balance mellem kontrol og at give slip.