reiki spirituel healingEN

Artikel

Forskellen mellem Reiki Healing og Spirituel Healing

Margit Cathrine Moller

Oplyste mennesker, der ønsker at udforske alternative veje til healing og velvære snubler ofte i termer, som kan være forvirrende - som f.eks. Reiki og spirituel healing. Selvom begge er alternative behandlingsmetoder, idet begge anvender energier, og begge afhænger af en healer, der der fungerer som kanal, er der væsentlige forskelle mellem de to.

"Vi kan se på dem som brødre eller søstre af samme familie. De har fælles genetiske egenskaber, men de har også deres egne unikke egenskaber, "siger Margit Cathrine Moller, en canadisk-baseret healer, der praktiserer både Reiki og spirituel healing.

Hvor lærer de teknikken?

Reiki-udøvere skal gennemgå en særlig uddannelse med certificering. I disse uddannelser lærer de de forskellige filosofier, teknikker og ritualer, der er en del af den metode. På den anden side er spirituelle healer ofte intuitive personer, som anser det som en gave til at blive healingsinstrumenter. De behøver ikke virkelig at gå gennem træning - det er, som om de har fået et særligt redskab til at udf're spirituel healing.

Hvordan forbinder de sig med energierne?

Reiki-udøvere gennemgår et "forbindelsesritual" for at etablere en stærk og konsekvent forbindelse til kilden. Spirituelle healere har deres egen måde at få adgang til energien. Med andre ord går Reiki-udøvere igennem en foreskrevet proces til at forbinde sig med energier, mens spirituelle healere følger deres personlige proces baseret på deres erfaring og inspiration.

Attunement opnås af begge.

Hvad er deres overbevisning?

En del spirituelle healere har esoteriske trosretninger såsom at flytte til et anden planet eller at kanalisere via andet medium. Disse overbevisninger er ikke pålagt klienten, men bliver måske omtalt. Reiki er baseret på gamle orientalske filosofier, som en klient bør forstå og acceptere.

Hvordan behandler de?

Igen har Reiki en ordineret proces, som indebærer, at klienten ligger ned. Spirituelle healerer har som regel ikke en foreskrevet måde, men vil følge øjeblikkets omstændigheder og behov.

Reiki bruger også symboler som en del af healingen, der bruges både i forbindelsesritualerne ('attunements') og bruges til behandling af klienter for at give mere bevidst kontrol af den energi, de arbejder med. Spirituelle healere bruger som oftest ikke symboler.