Artikler

Fedme er en Global Epidemi
ved/margit cathrine moller

Indtil for nylig, da den amerikanske førstedame Michelle Obama bragte fedme over for den globale bevidsthed, har fedme været et af de mest forsømte og mest synlige folkesundhedsspørgsmål. Det er mest synligt, fordi du ikke behøver at være læge for at vide, om nogen tæt på dig er overvægtig.

Måske skyldes forsømmelsen, at fedme er en kompleks tilstand med sociale og psykologiske dimensioner. Folk bliver ikke fornærmet, når man taler om deres sygdomme såsom diabetes eller forhøjet blodtryk. Men hvis du siger, at de er fede, er chancen, at de vil holde op med at tale med dig. Det og mange andre faktorer hat gjort fedme til en global epidemi - en der nu starter en alarm verden over på grund af dens alvorlige komplikationer.

I 1995 var der anslået 200 millioner overvægtige voksne verden over, men fra 2000 er antallet steget til over 300 millioner. I modsætning til hvad folk tror, er fedmeepidemien ikke kun i industrialiserede samfund; I udviklingslande lider over 115 millioner mennesker af fedme-relaterede problemer. Når man først betragtes som et problem i udviklede lande, er fedme nu erklæret af Verdenssundhedsorganisationen (WHO) som et globalt problem, da en rapport fra 2005 vurderer, at overvægt og fedme er dramatisk stigende i lav- og mellemindkomstlandene. WHO citerede faktorer som et globalt skift i kost mod øget kalorieindhold, fedt, salt og sukkerindtagelse; En tendens til nedsat fysisk aktivitet på grund af den stillesiddende karakter af moderne arbejde og transport; Og stigende urbanisering som grundene til, at fedme er stigende over hele verden.

WHO vurderer, at mere end 75% af kvinder over 30 år nu er overvægtige i forskellige lande som Barbados, Egypten, Malta, Mexico, Sydafrika, Tyrkiet og USA. "For mænd er 75% nu overvægtige i Lande som Argentina, Tyskland, Grækenland, Kuwait, New Zealand, Samoa og Det Forenede Kongerige. De vestlige Stillehavsøer i Nauru og Tonga har den højeste globale forekomst af overvægt, hvor ni ud af 10 voksne er overvægtige, hvilket stort set skyldes en kultur der fremmer det.

I dag betragtes mere end 1 milliard voksne overvægt, hvoraf mindst 300 millioner af dem er klinisk overvægtige. WHO rapporterer, at "fedme satser, der er steget tre gange eller mere siden 1980 i nogle områder af Nordamerika, Det Forenede Kongerige, Østeuropa, Mellemøsten, Stillehavsøerne, Australasien og Kina. Økonomisk vækst, modernisering, urbanisering og globalisering af fødevaremarkederne er blot nogle af de kræfter, der antages at ligge til grund for epidemien.

Oplev kraften indeni: Transformativ helbredelse gennem hypnose, EFT og indsigtsfulde artikler


Most like being entertained by reading about topics they either do not know about or would like to know more about.
I like providing inspirational food for thought and hope you will enjoy reading the articles on my site.

Placeholder Picture

Omfavn din wellness-rejse: Giv næring til sind, krop og ånd med alternativ helbredende indsigt

Placeholder Picture

I love those who can smile in trouble, who can gather strength from distress, and grow brave by reflection. 'Tis the business of little minds to shrink, but they whose heart is firm, and whose conscience approves their conduct, will pursue their principles unto death.
                                                                                             - Leonardo da Vinci -


Never make your home in a place. Make a home for yourself inside your own head. You'll find what you need to furnish it - memory, friends you can trust, love of learning, and other such things. That way it will go with you wherever you journey.
Tad Williams

Åbn dit sind, åbn dit helbred. Begynd at læse i dag

VIL DU VIDE MERE?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv informeret om de seneste oplysninger...