EN

Artikel

Brug hypnoterapi til at stoppe med at ryge

Margit Cathrine Moller

Er du klar til at holde op med at ryge for altid? Har du prøvet at stoppe ved at bruge viljestyrke alene? Er du åben for nye oplevelser? Hvis du spekulereret på, om en hypnose session virkelig kan hjælpe dig med at holde op med at ryge, er svaret et utvetydigt "ja, det kan det".

Hvordan virker det?

Hypnoterapi involverer at få adgang til dit ubevidste sind og sende det beskeder og forslag. Hvis du føler dig nervøs over din evne til at holde op med at ryge, skal du bare overveje, hvor mange ting du og din krop gør uden overhovedet at tænke over dem. Du går ikke i seng om natten og bekymrer dig over, at du "skulle glemme" at trække vejret, vel? Og du behøver ikke sende beskeder ned ad dine neurale veje til dit hjerte for at få det til at blive ved med at slå. Det skyldes, at dit autonome nervesystem arbejder på at holde alt i gang, uden at du skal tænke over det

Du er måske ikke klar over det, men på et tidspunkt gav du dit ubevidste besked om, at rygning var en god ting for dig at gøre. Jo mere du adlød dette budskab, jo dybere blev den neurale vej, du skabte, indtil dine tanker løb let og tilsyneladende uden input fra dig.

Hypnoterapi arbejder på at skabe nye nervebaner i din hjerne og erstatte de gamle vaner, som du gerne vil erstatte med nye, der giver dig de fordele, du ønsker. Der er ingen tvivl om, at det er det, der sker, når du frivilligt deltager i en hypnoterapisession, og videnskaben kan bevise det. Vi kan omprogrammere vores hjerner ved at få adgang til de ubevidste dele af vores sind og lade dem sende nye signaler til vores bevidste sind og dermed påvirke vores adfærd

Hvis du går til din hypnoterapi session med et åbent sind og har et dybt ønske om at ændre dine vaner, vil det lykkes dig at ændre din adfærd. Det er usandsynligt, at nogen form for hypnose virker, hvis du er blevet tvunget til at deltage af en anden, så gør dig klar i dit eget sind, at du gør dette for dig selv og ikke for at behage andre.

Hvad kan man forvente

Til at begynde med vil din terapeut sikkert stille dig nogle spørgsmål om dit generelle helbred og din livsstil. Der er måske også et ønske om at finde ud af, om du er en visuel, auditiv eller kinæstetisk klient. Med andre ord, kan du lide at skabe billeder og forestillinger i dit sind, eller foretrækker du at høre lyde eller genkalde dine sanser? I virkeligheden er de fleste af os en god blanding af alle tre modaliteter.

Din terapeut vil bringe dig ind i en tilstand af dyb afslapning også kaldet "trance". Dette sker ved kun at bruge ord. En hypnoterapi session er fuldstændig ikke-invasiv. Du vil forblive opmærksom på alt omkring dig under denne trance, og du vil være i total kontrol hele tiden. Du vil dog føle dig så afslappet, at dit bevidste sind bliver stille, og dit ubevidste vil være modtageligt for de forslag og beskeder, det modtager.

I løbet af denne tid bliver din hjerne omprogrammeret, så det erstatter de nervebaner, der var bygget op omkring de "gode" grunde til at ryge med nye, der er baseret på ikke at ryge. De nye neurale veje vil omfatte stærke budskaber, der afskrækker dig fra at ryge sammen med kraftfulde forslag, der viser dig alle de positive fordele ved at holde op.

Hvis du er klar til at holde op med at ryge, så bestil en session i dag. Når alt kommer til alt, hvad har du at tabe?.