restituereEN

Artikel

Betydning af tid til Restituere sig og blive Rask igen efter sygdom

Margit Cathrine Moller

Det plejede at være sådan, at folk bruger mere tid hjemme eller på hospitalet for at komme sig efter en sygdom. Nu er det et tegn af tiderne, at folk forlader hospitalet lige efter operationen; Eller de starter igen på arbejdet to dage efter fødslen. Dette er et af problemerne, som er opstået grundet det moderne liv; Vi tillader ikke vores krop tid til at hvile og restituere sig.

Vores krop er som en kompleks maskine, forstået på den måde at der skal ydes ordentlig vedligeholdelse for at opnå længst mulig ydelse - eller hvad vi kalder `det optimale helbred`. Hver gang maskinen bryder sammen - når vi er syge - er det et signal til os om at bremse op, hvile og genoprette balancen. Perioden for rekreation varierer alt efter hvilken type sygdom, man lider af og patientens alder. Jo yngre patienten jo hurtigere kommer bedringen, dog er det det samme for alle mennesker, at de har samme behov under rekreationsstadiet. Disse er de vigtige elementer i et godt bedring:

1. Tilstrækkelig søvn: Under genopretning af kroppen skal den hvile for at cellerne kan erstatte sig selv. Tilstrækkelig søvn hver dag vil styrke immunsystemets funktion, det giver også kroppen tid til at producere nye celler, især blodceller, reparere skadede celler og forynge sig selv. At sove før midnat er det mest gavnlige, da det følger biologiske rytmer. Det anbefales at en person i rekonvalescens skal have mindst 10-12 søvn hver dag for at fremskynde chancerne for genopretning.

2. God ernæring: At spise korrekt er et vigtigt element i genopretning. Fødevarer bør udvælges grundigt, og det betyder, at der ikke bør være nogen partiskhed for en bestemt slags mad. En god diæt skal være så organisk som muligt, fordi alle næringsstoffer kommer fra naturlige fødevarer; Syntetiske næringsstoffer er rig på kemikalier, der kan skade kroppens naturlige forfatning. Udover det omfattende og økologiske udvalg af mad, bør det også indeholde flere fibre, proteiner, vitaminer og mineraler.

3. Drik tilstrækkeligt vand: Drik nok af vand hjælper patientens hurtige bedring, fordi vand er bærer næringsstoffer og stofskifteaffald. Mennesker med sygdom har især brug for mere vand, end mennesker normalt har. Det anbefales at drikke to til fire liter vand dagligt.

4. Regulerede fysiske aktiviteter: Perioden med bedring betyder også, at patientens fysiske bevægelser er reguleret. En simpel øvelse eller enhver mental aktivitet vil nemt trætte kroppen og sindet. Dermed bør den daglige aktivitet stå i forhold til patientens energiniveau.

5. Minimal stress: En god tid til at gestituere sig betyder også, at patienterne er fri for bekymringer eller stress fra arbejde, som i høj grad kan påvirke healingsprocessen.