EN

Artikel

Hvordan du kan vokse i din selvtillid

Margit Cathrine Moller

Jeg siger VOKSE, ikke AT OPNÅ. Selvtillid er en personlig kvalitet, der skal plejes som en blomst. Det blomstrer ikke med det samme, men hvis du investerer tid og energi til at din selvtillid til at vokse, vil det helt sikkert opleve sin frugt.

De, der kender havearbejde, ved dette: Før du dyrker noget, skal du sørge for at vide, hvad det er, hvad der får det til at vokse, og hvordan man dyrker det. Det er vores holdning til selvtillid.

Fra sine latinske rødder betyder selvtillid tro på sig selv. Det er faktisk så simpelt som det. Det betyder fuldt ud at vide, hvem du er - dine styrker og dine svagheder - og finde din vej i livet, en livsretning, som du stoler på vil føre dig til din ønskede destination.

At kende din styrke betyder at vide, hvad du virkelig er god til, og hvad du virkelig er lidenskabelig overfor, og sørg for, at du udnytter disse talenter i dine livssituationer. Det betyder også at vide, hvad du virkelig tror på og tilpasse dine livsvalg efter disse overbevisninger.

At kende dine svagheder hjælper dig med at acceptere, hvem du er, forankr dig selv med hensyn til ærlighed og ydmyghed og træffe beslutninger fuldt ud klar over, hvad disse begrænsninger er. Ofte hjælper en sådan selvbevidsthed dig med at beslutte, hvilke situationer der skal undgås, fordi du ved, at de ikke er tilpasset din styrke.

Da Oprah blev interviewet af Piers Morgan i sit CNN-program, blev hun spurgt, om hun ville løbe for formandskabet i USA. Folk har fortalt hende, at hun vil være en god præsident baseret på hendes værdier og ekspertise. Oprah sagde nej, "fordi det ikke er min vej."

Dette er et tegn på en virkelig selvsikker person - kend din livsvej. Gå aldrig ind i noget, som du ikke er god til. Prøv aldrig stræbe efter at være noget, som ikke ærer dine talenter og gaver.

At vokse i din selvtillid er at kende din vej i livet.

I dit professionelle liv betyder det at definere din karrierevej. Ofte folk stræber efter at være noget, de ved, at de ikke vil være glade for. Det vil ikke pleje din sjæl. Det vil ikke vokse din selvtillid. Din vej er ofte essensen af hvad du er god til, hvad du er passioneret over, og hvad der er brug for af verden i dag. I dit relationelle liv betyder det at finde din vej at definere, hvilken slags mand, kone, far, mor, datter eller elsker du vil være. Det betyder også at være ærlig over dig selv til de mennesker, du elsker.

Der er masser af øvelser om selvtillid, og jeg er sikker på, at de er nyttige for nogle mennesker. Men sandheden er, det er lige så enkelt som at pleje en have i din sjæl. Når det blomstrer, kan du mærke det, det kommer fra dig, og hele verden vil vide, at noget godt og smukt vokser i dig.