øgenavneEN

Artikel

Aldrig giv Folk Øgenavne

Margit Cathrine Moller

De fleste af os ønsker at finde en partner til at dele vores liv med. Når vi endelig bliver forelsket og forpligter os til et forhold, som vi tror, vil holde helt ind i alderdommen, har vi forventninger om, at vi vil arbejde sammen på at realisere vores drømme. Det er dog uundgåeligt, at hvert par vil opleve vanskeligheder i forholdet. Alle forhold mellem forældre og børn, bror og søster, kolleger, chef og medarbejdere, venner vil til tider komme i vanskeligheder. Men hvorfor?

Ifølge det canadiske psykologiske samfund er de mest almindelige årsager til kriser i forhold ikke nødvendigvis økonomiske eller sociale, men de er adfærdsmæssige! For at opretholde sunde forhold i det personlige og professionelle liv skal vi fokusere på vores adfærd. Og en af de værste fejl i opførsel er at kalde folks øgenavne. Kald aldrig folk øgenavne, da det du siger, oftest ikke bliver glemt. Og i så fald vil det skabe en krise i forholdet.

Du bør ikke kalde folk øgenavne, fordi det rent faktisk får dig til at stå et et dårligere lys end dem. Det tager stærk karakter at rejse sig over andres adfærd og reagere på en måde, der vil reflektere godt på dig. Også du vil senere reflektere over dine handlinger og vil sandsynligvis ikke have det godt med dig selv for at have sagt betydelige ting til nogen.

At kalde folk et dårligt navn eller øgenavn er en dårlig opførsel, der ikke kun skaber krise i forhold, men også afspejler ens svaghed. I det professionelle liv kan vrede få permanent skade på din karriere. Folk kalder folk dårlige navne, enten fordi de er vrede på sig selv, eller de er jaloux. Disse mennesker har enten mentale problemer, eller de er bøller, men for det meste er folk, der siger øgenavne, bøller.

Lad os gøre en indsats for at slippe af med denne værste adfærdsmæssige ugerning samt fokusere på at skabe sunde forhold selv med fremmede.