artikelEN

Artikel

10 måder at håndtere Himmelstormende Fødevarepriser på

Margit Cathrine Moller

Det plejede at være sådan, at udtrykket Verdenssult minder os om billeder af underernærede børn i underudviklede lande. Men overvej dette tal - 19 millioner mennesker i Nordamerika bliver sultne. Fødevarepriserne er steget voldsomt de seneste måneder. En BBC-rapport, der blev sendt i sidste uge, undersøgte årsagerne til, at der er en global fødevareprisstigning. Alle faktorerne er stort set ting, vi ikke kan gøre noget ved - oversvømmelser, tsunami, jordskælv og andre naturkatastrofer, der reducerer fødevareproduktionen eksponentielt.

Ja, verdens sult er et globalt problem, der kræver en lokal og personlig løsning, fordi den påvirker vores sundhed og velvære. Dette er nogle af de måder, hvorpå vi kan håndtere eller dæmpe virkningen af stigende fødevarepriser:

a. Udøv sparsom levemåde og ryd op i dit liv
Det er ikke kun mad, men alle andre råvarer bliver påvirket. Så generelt er det altid godt at starte med en sparsom levemåde. Forenkl dit liv, eliminer de unødvendige ting i dit budget og behold kun dem, der er nødvendige for din fred, lykke og tilfredshed. Jo flere penge du sparer på unødvendige ting, jo mere næringsrigtig mad, kan du sætte på bordet.
Et liv med orden er også godt for din mentale sundhed og følelsesmæssige velvære. Det giver mere plads i din bolig, i dit liv og i dit sind, så du kan hvile, slappe af og blive forfrisket.
Hvis det at få flere materielle ting allerede er en form for afhængighed, kan du professionel hjælp. Det bedste ville være at prøve hypnocoaching.

b. Skær ned på energiforbruget
En del af forenkling er en forpligtelse til at reducere brændstofforbruget. Dette er ikke kun godt for budgettet; Det er også godt for miljøet. Del bil med andre så meget som muligt. Endnu bedre gå når det er muligt. Det er godt for kroppen, for sindet, for din tegnebog og for verdens klima.

c. Undgå madaffald
Vi smider 8,3 millioner tons mad og drikke ud om året. Det er nok mad til at fodre et helt land i Afrika. Planlæg dit måltid på en sådan måde, at der ikke er nogen rester, og hvis der er, spis dem. Der er masser af kreative måder at genbruge mad, der stadig ser fin ud og smager godt.

d. Træn din gane op igen
Smag og mad præference er tillært adfærd, der kan vi vænne os til noget andet. År med hang til junkfood har udviklet en præference for mad, som ikke hjælper vores kroppe og vores budget. Begynd at genuddan din families gane ved enkle trin som at introducere grøntsager og frugter som led i kosten. Gør hhad du kan for at borteliminere junk food snacks i din indkøbsliste.

e. Lav regelmæssig planlægning af dine måltider
Før du går ud for at købe din mad, skal du sørge for, at du har en god ide om de måltider, du vil lave i den kommende uge - uanset om du er hjemme eller ude. Det vil reducere unødvendige indkøb. Der er masser af online ressourcer vedrørende sund planlægning af måltider.

f. Plant en økologisk have
Hvis du har en plads derhjemme,kan du begynde at plante økologiske grøntsager. Det sparer dine penge og bringer liv til dit hjemmemiljø. Hvis du har en baggård, så omdan en del af den til en have. Hvis ikke, prøv din terrasse, balkon og endda vinduer.

g. Deltag i en fællesskabshave
Der er lokaliteter, der har haver for samfundet; Du kan tjekke dit kvarter. Det er godt for, hvad du sætter på din tallerken, samt det giver mulighed for at få nye venner for ikke at tale om den træning, det tilbyder.

h. Køb stort
Organiser en gruppe af venner og køb dine fødevareforsyninger sammen med dem til engrospriser eller med volumenrabatter. Det er også en god måde at reducere brændstofforbrug (kun en tur til købmanden for flere familier), reducer emballageaffald og hold din mad frisk. Et online værktøj kaldet SplitStuff (http://splitstuff.com) er fremragende til dette.

i. Lav frivilligt arbejde
Find en måde at gemme på og brug en del af denne opsparing på for at hjælpe med at give mad til andre. Der er organisationer som Stop Hunger Now, sultorganisation, der koordinerer fordelingen af mad og andet livreddende hjælpemiddel rundt om i verden.

j. Tilslut dig en gruppe som støtter landbrug